Οι μαρινάδες στα κρέατα έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, όμως χρειάζονται πολλές ώρες στο ψυγείο ώστε να πετύχετε το επιθυμητό σίτεμα.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις αν έχεις μόνο μισή ώρα ως το ψήσιμο; Σύμφωνα με το BBC, πιάνεις το κόκκινο κρασί.

Το κόκκινο κρασί διαπερνά τις ίνες του κρέατος, διασπώντας τες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και ταυτόχρονα προσδίδει στο κρέας κι ένα βαθύ χρώμα.

Ως όξινο συστατικό, επεμβαίνει στους ιστούς και τους χαλαρώνει, διασπώντας τις πρωτεΐνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το BBC προτείνει για αυτή τη γρήγορη μαρινάδα κόκκινο κρασί και ξύσμα λεμονιού, δύο όξινα υλικά δηλαδή (πλάι στο ελαιόλαδο και τα μυρωδικά της επιλογής μας) για καλύτερα αποτελέσματα στο μαλάκωμα.