ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Να πούμε «Ευτυχές το Νέο Έτος» τώρα που πέρασαν τα Χριστούγεννα; Εμείς θα το πούμε, αλλά θα είναι «Ευτυχές» για το 90% των πολιτών;
prodeals

Τα 6 βήματα που θα σας οδηγήσουν στο τέλειο γουακαμόλε

Τα 6 βήματα που θα σας οδηγήσουν στο τέλειο γουακαμόλε

Το αβοκάντο και ειδικότερα το γουακαμόλε έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές τους, με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να τα προσθέτουν στη διατροφή τους.

Η μεξικάνικη σάλτσα είναι κρεμώδης, γεμάτη φρεσκάδα και εντάσεις και μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ντιπ για να βουτάτε τραγανά τσιπς τορτίγιας είτε μέσα σε τάκος ή σάντουιτς. Ταιριάζει επίσης πολύ ωραία μαζί με αβγά και γαρίδες. Για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις ή αν απλά θέλετε να οργανώσετε μια μικρή μεξικάνικη φιέστα στο σπίτι, συνοδέψτε το γεύμα σας μαζί με κοκτέιλ margaritas.

Οι σωστές επιλογές

Τα αβοκάντο είναι η βάση της γουακαμόλε. Πρέπει να είναι γινωμένα και βουτυράτα, αλλιώς ούτε η γεύση θα είναι η σωστή αλλά ούτε και η υφή. Αν σκοπεύετε να φτιάξετε άμεσα τη γουακαμόλε, θα πρέπει να αγοράσετε αβοκάντο με σκούρα πράσινη φλούδα, που να μένει στην επιφάνειά της το αποτύπωμά σας όταν την πιέζετε. Αν πρόκειται να τη φτιάξετε 1-2 μέρες αργότερα, διαλέξτε αβοκάντο με πιο σκληρή σάρκα και αφήστε τα έξω από το ψυγείο για να ωριμάσουν.

Χρησιμοποιήστε γουδί. Έτσι θα πετύχετε την ιδανική υφή και γεύση. Πολτοποιήστε εκεί τα αβοκάντο μέχρι να φτιάξετε μια πλούσια κρέμα.

Ξεκινήστε με τα αβοκάντο και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι, το ξερό κρεμμύδι και/ή η πιπεριά χαλαπένιο θα κρατήσουν τους χυμούς τους και δεν θα ταλαιπωρηθούν.

Μην παραλείψετε τον φρέσκο χυμό μοσχολέμονου. Όχι μόνο θα δώσει γεύση και οξύτητα, αλλά θα διατηρήσει και το πράσινο χρώμα του αβοκάντο, που τείνει να καφετίζει.

Πειραματιστείτε με τα έξτρα υλικά. Τα βασικά είναι το αβοκάντο, η ντομάτα, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, ο κόλιαντρος, το αλάτι, το μοσχολέμονο και η πιπεριά χαλαπένιο. Υπάρχουν όμως και πολλές παραλλαγές. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ανανά ή μάγκο για πιο εξωτικό αποτέλεσμα, να προσθέσετε ταμπουλέ για μια πιο μεσογειακή γευστική εμπειρία, σπόρια ροδιού ή βρασμένο καλαμπόκι για μια γλυκιά νότα. Και αυτές είναι μόνο κάποιες προτάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαλέξτε το σωστό κρεμμύδι. Παραδοσιακά, στη γουακαμόλε βάζουμε λευκό κρεμμύδι που γλυκίζει ελαφρά, αλλά αν σας αρέσει η ένταση του κρεμμυδιού, αντικαταστήστε το λευκό με το κόκκινο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.