Το ψωμί είναι ένα από τα αγαπημένα εδέσματα του τραπεζιού σας, όμως δεν μπορείτε να το διατηρήσετε φρέσκο σαν την στιγμή που το αγοράσατε.
Μερικοί από τους πιο έμπειρους τεχνίτες ψωμιού µας δίνουν χρήσιμες συμβουλές:
* Μόλις κρυώσει εντελώς το τυλίγετε µε βαμβακερή πετσέτα ή το κλείνετε καλά σε μία σακούλα ώστε να µην ξεραθεί.
* Το ψωμί µε μαγιά (ή µε μαγιά και προζύμι) κρατάει 2 μέρες στην ψωµιέρα και 4 στο ψυγείο, ενώ αν καταψυχθεί πρέπει να καταναλωθεί σε 2-3 εβδοµάδες.
* Το αποκλειστικά προζυµένιο αντέχει 5-7 µέρες εκτός ή εντός ψύξης και 1 µήνα στην κατάψυξη.
* Απόψυξη: Αφήστε το 5-6 ώρες χωρίς να το βγάλετε από τη σακούλα. Θα ανακτήσει όλη την υγρασία του σταδιακά και θα µοιάζει ηµέρας. Ενα πολύ ελαφρύ ζέσταµα στην τοστιέρα βοηθάει να βγάλει τα αρώµατά του.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.