Το ψωμί είναι ένα από τα αγαπημένα εδέσματα του τραπεζιού σας, όμως δεν μπορείτε να το διατηρήσετε φρέσκο σαν την στιγμή που το αγοράσατε.
Μερικοί από τους πιο έμπειρους τεχνίτες ψωμιού µας δίνουν χρήσιμες συμβουλές:
* Μόλις κρυώσει εντελώς το τυλίγετε µε βαμβακερή πετσέτα ή το κλείνετε καλά σε μία σακούλα ώστε να µην ξεραθεί.
* Το ψωμί µε μαγιά (ή µε μαγιά και προζύμι) κρατάει 2 μέρες στην ψωµιέρα και 4 στο ψυγείο, ενώ αν καταψυχθεί πρέπει να καταναλωθεί σε 2-3 εβδοµάδες.
* Το αποκλειστικά προζυµένιο αντέχει 5-7 µέρες εκτός ή εντός ψύξης και 1 µήνα στην κατάψυξη.
* Απόψυξη: Αφήστε το 5-6 ώρες χωρίς να το βγάλετε από τη σακούλα. Θα ανακτήσει όλη την υγρασία του σταδιακά και θα µοιάζει ηµέρας. Ενα πολύ ελαφρύ ζέσταµα στην τοστιέρα βοηθάει να βγάλει τα αρώµατά του.