Τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν, δεν είναι για πέταμα, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε φτιάχνοντας διάφορες συνταγές.

Σας παρουσιάζουμε κάποιες που γίνονται εύκολα και γρήγορα…

Μπαγιάτικα πασχαλινά τσουρέκια

1. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνετε παξιμαδάκια τσουρεκιού για να συνοδεύετε τον καφέ σας.

Κόβετε τα τσουρέκια σε φέτες και στη συνέχεια σε κομμάτια σε μέγεθος παξιμαδιού. Τα τοποθετείται σε ταψί και τα ψήνετε στον αέρα στους 180° για 5-10′ ή μέχρι να γίνουν τραγανά.

2. Γλυκό με μπαγιάτικο τσουρέκι

Υλικά:

• μπαγιάτικο τσουρέκι
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
• 1 ποτήρι γάλα
• ξύσμα λεμονιού
• 1 βανίλια
• 1 φλυτζάνι ζάχαρη
• 1/2 κουτ. γλ. κανέλα
• 1 μπέικιν
• 6 αυγά
• ζάχαρη – κανέλα για το πασπάλισμα

Κόβουμε το τσουρέκι σε ψιλές φέτες και το μισό στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε πάνω στο τσουρέκι.

Στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού. Σκεπάζουμε το ταψάκι με νάιλον και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Έπειτα πασπαλίζουμε το γλυκό με την ζάχαρη και την κανέλα και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

3. Γλυκό σε μορφή κρέμας από μπαγιάτικο τσουρέκι

Υλικά:

• 2 μπαγιάτικα τσουρεκάκια
• 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
• 3 φλ. γάλα
• 1/2 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. νερό
• 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
• 1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης
• 4 γεμάτες κουταλιές γλυκό περγαμόντο
• κανέλλα

Τρίβουμε τα τσουρέκια με το χέρι και τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ για 10-15′ στο φούρνο, στους 180°. Με το νερό και τη ζάχαρη, αφού τα βάλουμε να πάρουν μια βράση, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.

Όταν βγάλουμε τα τσουρέκια από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και το περγαμόντο, και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και ισιώνουμε για να μπει η κρέμα. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χτυπάμε το άνθος και το γάλα και μόλις γίνουν μια σφιχτή κρέμα, απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας. Γαρνίρουμε με κανέλλα και γλυκό περγαμόντο!