Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά τα cookies με κομματάκια σοκολάτας, ένα γλύκισμα που αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για το γάλα και τον καφέ σας.
Ωστόσο, για να τα έχουμε στην καλύτερη εκδοχή τους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αποφύγουμε 5 βασικά και κοινά θα λέγαμε λάθη μπορεί να κάνουμε, όταν εκτελούμε μια συνταγή για cookies.
Χρησιμοποιούμε baking powder αντί μαγειρικής σόδας
Μπορεί το baking powder (μπέικιν πάουντερ) και η μαγειρική σόδα να μη φαίνεται πως διαφέρουν πολύ, όμως αυτό δεν ισχύει. Πρόκειται για δύο συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στο να έχουμε καλά μπισκότα. Συνεπώς, ελέγχουμε τι ακριβώς ζητάει η συνταγή μας να βάλουμε. Δείτε εδώ τις διαφορές baking powder και μαγειρικής σόδας.
Προσθέτουμε παραπάνω αλεύρι
Εάν δεν έχουμε μετρήσει σωστά το αλεύρι, τότε ας μην περιμένουμε και τα πιο νόστιμα μπισκότα. Το επιπλέον αλεύρι είναι αυτό που θα στεγνώσει τα μπισκότα μας και μάλιστα δεν θα τα αφήσει καν να φουσκώσουν στον φούρνο.
Παραλείπουμε βήματα της συνταγής
Η παράβλεψη βημάτων της συνταγής πολύ πιθανόν να μας φέρει άνοστα μπισκότα. Ο συνδυασμός όλων των συστατικών μαζί μπορεί να δημιουργήσει σβώλους στα μπισκότα, το οποίο όταν θα το καταλάβουμε θα είναι αργά. Θα χούμε ξεκινήσει, ήδη, να τα τρώμε.
Βάζουμε περισσότερα αυγά
Όταν φτιάχνουμε μπισκότα για λιγότερο από ένα ταψί θα πρέπει να μετρήσουμε αναλόγως και τα αυγά και να προσθέσουμε λιγότερο από ένα ολόκληρο αυγό. Η παράλειψη αυτού του βήματος ή η χρήση ενός ολόκληρου αυγού θα μπορούσε να κάνει τα κάνει τα μπισκότα μας στεγνά. Προσοχή, λοιπόν, στις αναλογίες.
Λάθος ποσότητα ζάχαρης
Εάν σκεφτόμαστε να μην βάλουμε τη σωστή ποσότητα βουτύρου ή της ζάχαρης στα μπισκότα αυτό είναι μια λάθος σκέψη. Η λάθος ποσότητα ζάχαρης θα στεγνώσει τα μπισκότα ή θα τους δημιουργήσει μια υφή σαν εκείνη του ψωμιού.