Ως γνωστόν όταν επιλέγουμε να ψήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος στον φούρνο, πρώτα το περνάμε από το τηγάνι μας, ώστε να θωρακιστεί.
Το προκαταρκτικό αυτό βήμα προκαλεί τη λεγόμενη αντίδραση Μαϊγιάρ, το ρόδισμα δηλαδή της εξωτερικής επιφάνειας (καραμέλωμα), πριν σιγοψηθεί το ψαρονέφρι σε χαμηλή φωτιά. Αυτό του δίνει μια πολύ πιο βαθιά γεύση, απελευθερώνοντας αρώματα που «πνίγονται» αν πετάξουμε το κρέας κατευθείαν στον φούρνο.
Η σχολή μαγειρικής του Auguste Escoffier ωστόσο (Auguste Escoffier School of Culinary Arts) προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο ψησίματος για τέτοιες μεγάλες κοπές μοσχαρίσιου κρέατος. Αλατοπιπερώνουμε κανονικά το κρέας και το σιγοψήνουμε στον φούρνο μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.
Το βγάζουμε κατόπιν από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Όταν κρυώσει, το ξαναβάζουμε στον φούρνο σε δυνατή φωτιά, ώστε να ξεροψηθεί εξωτερικά χωρίς να κινδυνεύει να παραγίνει.
«Αντίστροφο σοτάρισμα» αποκαλούν την τεχνική και είναι ιδανική για μεγάλα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, όπως το ψαρονέφρι και το φιλέτο.
Μπορεί επίσης να γίνει και στο μάτι της κουζίνας, αποδίδοντας παραπλήσια αποτελέσματα…
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.