Το ψήσιμο στα κάρβουνα αρέσει σε όλους και ειδικότερα το αποτέλεσμά του, όμως η δύσκολη διαδικασία του καθαρίσματος είναι η χειρότερη και αυτό που άπαντες προσπαθούν να αποφύγουν.
Ειδικά αν μιλάμε για ψησταριές και θράκες, εκεί που τα πράγματα μπορούν να γίνουν ιδιαιτέρως βρόμικα.
Κι εδώ μπαίνει ο μέγας μύστης του μπάρμπεκιου Scott Roberts, ο οποίος επιστρατεύει το αλουμινόχαρτο όταν ψήνει με κάρβουνα.
«Αν είσαι φίλος του κάρβουνου, στρώσε πρώτα το εσωτερικό της ψησταριάς με κάνα-δυο φύλλα αλουμινόχαρτο πριν βάλεις τα κάρβουνα ή τις μπριγκέτες μέσα. Αυτό θα σου δώσει ένα πιο γρήγορο και εύκολο καθάρισμα των γκρι κάρβουνων και της στάχτης με το που τελειώσεις το μπάρμπεκιου».
Το μόνο μειονέκτημα που έχει αυτό είναι το γεγονός ότι με το αλουμινόχαρτο μπορεί να φράξουν οι τρύπες στο κάτω μέρος της ψησταριάς, κάνοντας πιο δύσκολο το άναμμα της θράκας.