Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού άπαντες λατρεύουν τα παγωτά και μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών αγαπά την λευκή σοκολάτα.
Τι δεν ξέρεις όμως στην πραγματικότητα γι’ αυτό το γευστικό γλυκό; Ότι η λευκή σοκολάτα σχεδόν πάντα… δεν είναι σοκολάτα! Τα βασικά συστατικά της σοκολάτας είναι το βούτυρο από κακάο και το στερεό κακάο. Ανάλογα με τις αναλογίες του κακάο αλλάζει και το είδος της σοκολάτας. Για παράδειγμα, άλλες αναλογίες κακάο υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα και άλλες στη σοκολάτα γάλακτος. Ωστόσο, σχετικά με τη λευκή σοκολάτα ισχύει κάτι διαφορετικό. Απουσιάζει εντελώς το στερεό κακάο δηλαδή το βασικό συστατικό της σοκολάτας.
Μάλιστα, στο παρελθόν η λευκή σοκολάτα, πολλές φορές παρασκευαζόταν χωρίς ούτε το βούτυρο κακάο, το οποίο πολλοί παρασκευαστές αντικαθιστούσαν με άλλα φυτικά έλαια. Από το 2004 όμως, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει ξεκαθαρίσει πως για να ορίζεται ένα γλυκό ως «λευκή σοκολάτα» πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο κακάο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.