Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού άπαντες λατρεύουν τα παγωτά και μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών αγαπά την λευκή σοκολάτα.
Τι δεν ξέρεις όμως στην πραγματικότητα γι’ αυτό το γευστικό γλυκό; Ότι η λευκή σοκολάτα σχεδόν πάντα… δεν είναι σοκολάτα! Τα βασικά συστατικά της σοκολάτας είναι το βούτυρο από κακάο και το στερεό κακάο. Ανάλογα με τις αναλογίες του κακάο αλλάζει και το είδος της σοκολάτας. Για παράδειγμα, άλλες αναλογίες κακάο υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα και άλλες στη σοκολάτα γάλακτος. Ωστόσο, σχετικά με τη λευκή σοκολάτα ισχύει κάτι διαφορετικό. Απουσιάζει εντελώς το στερεό κακάο δηλαδή το βασικό συστατικό της σοκολάτας.
Μάλιστα, στο παρελθόν η λευκή σοκολάτα, πολλές φορές παρασκευαζόταν χωρίς ούτε το βούτυρο κακάο, το οποίο πολλοί παρασκευαστές αντικαθιστούσαν με άλλα φυτικά έλαια. Από το 2004 όμως, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει ξεκαθαρίσει πως για να ορίζεται ένα γλυκό ως «λευκή σοκολάτα» πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο κακάο.