Όλο το μυστικό σε μία πίτσα κρύβεται στην ζύμη και όχι στα υλικά, με την Anne Marie «Ree» Drummond, τη γνωστή τηλεοπτική σεφ The Pioneer Woman, να τονίζει ότι αλλού κρύβεται η μεγάλη νοστιμιά της: στο ψήσιμο!
Η σπιτική πίτσα χρειάζεται όχι μόνο πολύ υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό (στο μέγιστο δυνατό), αλλά και καλά προθερμασμένο φούρνο.
Αυτό μας λέει κάνει τη μεγάλη διαφορά στην πίτσα του σπιτιού και εκείνη της πιτσαρίας. Για να ψηθεί καλά και ομοιόμορφα, χρειάζεται ανατρεπτικές λύσεις.
Αν δεν διαθέτουμε πλάκα ψησίματος, βάζουμε ένα ταψί αναποδογυρισμένο ή ακόμα και ένα μαντεμένιο τηγάνι ανάποδα, ώστε να πυρώσουν και να φτιάξουμε μια καλή επιφάνεια για να ψηθεί η πίτσα μας.
Ο φούρνος προθερμαίνεται στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία για τουλάχιστον μισή ώρα, για να ομοιάσει κάπως σε συνθήκες τον καυτό ξυλόφουρνο της πιτσαρίας.
Η πολύ δυνατή θερμοκρασία και το ψήσιμο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω (και ποτέ στον αέρα) είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά για την τέλεια σπιτική πίτσα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.