ΚΛΕΙΣΙΜΟ
One we won! First we take Manhattan...
prodeals

Αυτά είναι τα τρία «ιταλικά» πιάτα που… δεν τρώνε οι Ιταλοί

Αυτά είναι τα τρία «ιταλικά» πιάτα που… δεν τρώνε οι Ιταλοί

Η ιταλική κουζίνα έχει πολλούς φαν στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά η κουζίνα της Ιταλίας με αυτά που τρώνε στα ιταλικά εστιατόρια άλλων χωρών διαφέρει λίγο.

Τα πιο χτυπητά παραδείγματα είναι:

Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Η παρμεζάνα όντως είναι ιταλική, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι την βάζουν παντού. Το κοτόπουλο παρμεζάνα είναι εφεύρεση των Ιταλών μεταναστών που ήθελαν να ταιριάξουν με τους άλλους λαούς.

Πίτσα pepperoni

Ξέρεις η πίτσα είναι γεμάτη πεπερόνι το αλλαντικό; Ε μην το παραγγείλεις στην Ιταλία, θα σου φέρουν πίτσα με πιπεριές. Άλλωστε οι αυθεντικές ιταλικές πίτσες έχουν πολύ μικρή ποσότητα αλλαντικών πάνω, και αποφεύγουν τα βαριά αλλαντικά.

Σκορδόψωμο

Ε ναι, κάθε ελληνική “ιταλική” πιτσαρία που σέβεται τον εαυτό της έχει στο κατάλογό της και την επιλογή σκορδόψωμο. Μόνο που στην Ιταλία η ποσότητα του σκόρδου είναι ελάχιστη και καλύπτεται από φρέσκια ντομάτα και βασιλικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.