Η ιταλική κουζίνα έχει πολλούς φαν στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά η κουζίνα της Ιταλίας με αυτά που τρώνε στα ιταλικά εστιατόρια άλλων χωρών διαφέρει λίγο.

Τα πιο χτυπητά παραδείγματα είναι:

Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Η παρμεζάνα όντως είναι ιταλική, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι την βάζουν παντού. Το κοτόπουλο παρμεζάνα είναι εφεύρεση των Ιταλών μεταναστών που ήθελαν να ταιριάξουν με τους άλλους λαούς.

Πίτσα pepperoni

Ξέρεις η πίτσα είναι γεμάτη πεπερόνι το αλλαντικό; Ε μην το παραγγείλεις στην Ιταλία, θα σου φέρουν πίτσα με πιπεριές. Άλλωστε οι αυθεντικές ιταλικές πίτσες έχουν πολύ μικρή ποσότητα αλλαντικών πάνω, και αποφεύγουν τα βαριά αλλαντικά.

Σκορδόψωμο

Ε ναι, κάθε ελληνική “ιταλική” πιτσαρία που σέβεται τον εαυτό της έχει στο κατάλογό της και την επιλογή σκορδόψωμο. Μόνο που στην Ιταλία η ποσότητα του σκόρδου είναι ελάχιστη και καλύπτεται από φρέσκια ντομάτα και βασιλικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!