Ο Τζέιμι Όλιβερ χρησιμοποιεί ένα μυστικό υλικό, με το οποίο κάνει το κοτόπουλο πιο τρυφερό και ζουμερό.
Ένα από τα must πιάτα είναι το κοτόπουλο. Και ποιος δεν το λατρεύει;
Είναι σχετικά απλό φαγητό αλλά έχει κι αυτό τα μυστικά του.
Κάθε σεφ πρέπει να ξέρει πώς θα φτιάξει το τέλειο κοτόπουλο: Γευστικό, τρυφερό, λαχταριστό.
Ο κορυφαίος σεφ Τζέιμι Όλιβερ ξέρει πολύ καλά πώς να το κάνει αυτό. Μάλιστα, χρησιμοποιεί ένα υλικό – έκπληξη για να δώσει στο κοτόπουλο αυτό το χρυσό χρώμα, που το κάνει ζουμερό και απολαυστικό!
Μπορεί να μας φανεί περίεργο αλλά αυτό που κάνει είναι να αλείφει το κοτόπουλο με γάλα.
Κι όμως βγάζει νόημα γιατί το γάλα ταιριάζει στο κοτόπουλο.
Το ασβέστιο στο γάλα ενεργοποιεί ένα φυσικό ένζυμο στο κοτόπουλο που το βοηθά να γίνει πιο τρυφερό. Ακόμη αντιμετωπίζει την οξύτητα και την θερμότητα.
Επιπλέον, το γάλα δημιουργεί μια κρεμώδη σως που κάνει το ψητό κοτόπουλο ακόμα πιο ζουμερό! Άλλωστε, πολλές σως έχουν σαν βάση το γάλα.
Αφού ψήσεις το κοτόπουλο, άλειψέ το με ένα μείγμα με γάλα και ψήστο κι άλλο ώστε να κάνει κρούστα.