Το ψάρι αποτελεί ένα από τα πράγματα που προκαλούν «πονοκέφαλο» σε πολλούς αρχάριους ψήστες.
Κάτι που είναι κρίμα, καθώς τα περισσότερα ψάρια γίνονται υπέροχα στα κάρβουνα, αφού μόνο καλό έχουν να δουν σε όρους γεύσης και υφής.
Για τον αμύητο, υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες που θα τον βοηθήσουν να ξεκινήσει την περιπέτειά του με τα ψάρια στη θράκα.
Ο Νο 1; Ότι επιλέγουμε ψάρια με τουλάχιστον 2,5 εκατοστά πάχος.
Σολομό, τόνο, λαβράκι, τσιπούρα, λυθρίνι, φαγκρί, με τέτοια ψάρια πρέπει να ξεκινά ο αμύητος, που έχουν σκληρή πέτσα και συμπεριφέρονται καλά πάνω στα κάρβουνα.
Αφού το περάσουμε με λίγο ελαιόλαδο απ’ έξω, για να μην κολλήσει στη σχάρα, ο βασικός κανόνας υποδεικνύει πως χρειάζονται 10 λεπτά ψησίματος (σε δυνατή φωτιά) ανά 2,5 εκατοστά πάχους.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.