Το ψάρι αποτελεί ένα από τα πράγματα που προκαλούν «πονοκέφαλο» σε πολλούς αρχάριους ψήστες.

Κάτι που είναι κρίμα, καθώς τα περισσότερα ψάρια γίνονται υπέροχα στα κάρβουνα, αφού μόνο καλό έχουν να δουν σε όρους γεύσης και υφής.

Για τον αμύητο, υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες που θα τον βοηθήσουν να ξεκινήσει την περιπέτειά του με τα ψάρια στη θράκα.

Ο Νο 1; Ότι επιλέγουμε ψάρια με τουλάχιστον 2,5 εκατοστά πάχος.

Σολομό, τόνο, λαβράκι, τσιπούρα, λυθρίνι, φαγκρί, με τέτοια ψάρια πρέπει να ξεκινά ο αμύητος, που έχουν σκληρή πέτσα και συμπεριφέρονται καλά πάνω στα κάρβουνα.

Αφού το περάσουμε με λίγο ελαιόλαδο απ’ έξω, για να μην κολλήσει στη σχάρα, ο βασικός κανόνας υποδεικνύει πως χρειάζονται 10 λεπτά ψησίματος (σε δυνατή φωτιά) ανά 2,5 εκατοστά πάχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!