ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

«Θα σας τρέχουν τα σάλια» – Η viral συνταγή του Γ.Ράμσεϊ για μαρμελάδα μπέικον

«Θα σας τρέχουν τα σάλια» – Η viral συνταγή του Γ.Ράμσεϊ για μαρμελάδα μπέικον

Οποιαδήποτε νέα συνταγή και να δημοσιεύσει στα social media ο Γκόρντον Ράμσαϊ θα γίνει viral, όπως συνέβη και με την μαρμελάδα μπέικον.

Στο TikTok, μάλιστα, έχει συγκεντρώσε πάνω από 2,6 εκατ. likes και πάνω από 15 εκατ. προβολές.

Ο σεφ συνόδευσε την ιδιαίτερη μαρμελάδα με φρυγανισμένο ψωμί και scrambled eggs, όμως ταιριάζει άψογα και πάνω σε ένα ζουμερό μπέργκερ.

Υλικά:

  • 450 γρ. μπέικον, κομμένο σε κομμάτια 1 εκ.
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 125 ml έτοιμο, φρεσκοκομμένο καφέ
  • 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 1/4- 1/2 κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση

Βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το σοτάρουμε ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να βγάλει το λίπος του και να αρχίζει να γίνεται τραγανό, περίπου 10 λεπτά. Με μια τρύπια κουτάλα αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε το λίπος του μπέικον κρατώντας μόνο 1 κουταλιά της σούπας λίπος στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ή χαμηλής έντασης και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα εσαλότ. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 20-25 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό εάν το τηγάνι έχει αρχίσει να στεγνώνει.

Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια, βάζουμε ξανά το μπέικον στο τηγάνι και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, τον καφέ, το μηλόξυδο και το μπούκοβο. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 1 λεπτό.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιβογράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πιει τα υγρά του και να γίνει παχύρρευστο το μείγμα, περίπου μιάμιση με δύο ώρες. Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Εάν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, την απλώνουμε πάνω από το φρυγανισμένο ψωμί. Εάν το χρησιμοποιήσουμε αργότερα, την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.