Ο διάσημος σεφ Αλέν Ντουκάς… σχολιάστηκε στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», καθώς στέρησε από έναν παίκτη 100.000 ευρώ.
Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Στέλιος Αλεπουδέας συμμετείχε στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» και έχοντας φτάσει στην τελευταία ερώτηση για τα 100.000 ευρώ, είχε να διαλέξει ανάμεσα σε τέσσερις πολύ γνωστούς και διακεκριμένους σεφ, αυτόν με τα περισσότερα αστέρια Michelin.
Ο παίκτης δήλωσε πως δεν είναι καθόλου στο πεδίο των γνώσεών του η ερώτηση αυτή. Τότε θα έπρεπε να ρισκάρει και να απαντήσει τυχαία ένα από τα τέσσερα ονόματα που του δόθηκαν για να επιλέξει.
Βέβαια το ρίσκο ήταν πολύ μεγάλο για να απαντήσει στην τύχη ο Στέλιος Αλεπουδέας. Είχε καταφέρει να φτάσει στα 20.000 ευρώ. Και μια λανθασμένη απάντηση θα του στερούσε 15.000 ευρώ και θα έφευγε από το πλατό του Εκατομμυριούχου μόνο με 5.000.
Στο σημείο αυτό ο Γρηγόρης Αρναούτογλου του ζήτησε να διαλέξει αν θα απαντήσει ή θα σταματήσει και θα φύγει από το παιχνίδι με 20.000 ευρώ. Μετά από τη δήλωση του παίκτη πως σταματά σε αυτή την ερώτηση, ο παρουσιαστής του ζήτησε να πει ποιον σεφ θα διάλεγε αν συνέχιζε στον Εκατομμυριούχο. Και η απάντηση που πήρε ήταν τελικά η σωστή! Διάλεξε τον Αλαίν Ντουκάς που έχει μέχρι τώρα 20 αστέρια MIchelin στο ενεργητικό του.
Ποιος είναι ο Αλέν Ντουκάς
Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους σεφ όλων των εποχών, καθώς ο Αλέν Ντουκάς είναι ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο έχοντας βραβευθεί από τον συγκεκριμένο οδηγό εστιατορίων, 21 φορές.
Γεννήθηκε στη Γαλλία το 1956 και το 1977 άρχισε να εργάζεται ως βοηθός στο κορυφαίο εστιατόριο «Moulin de Mougins» υπό τον θρυλικό σεφ Roger Vergé, δημιουργό του Cuisine du Soleil, και έμαθε τις Προβηγκιανές μεθόδους μαγειρικής για τις οποίες έγινε αργότερα γνωστός.
Το πρώτο του αστέρι Michelin το κέρδισε όντας σεφ στο «La Terrasse» του Hotel Juana στο Juan les Pins, έκτοτε άρχισε να επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο, ξεδιπλώνοντας τις γαστρονομικές, επαγγελματικές και επιχειρηματικές του δεξιότητες. Το 2005, ο Αλέν Ντουκάς έγινε κάτοχος ενός μοναδικού ρεκόρ καθώς είχε τρία εστιατόρια με τρία αστέρια Michelin σε τρεις διαφορετικές πόλεις ταυτόχρονα.
Την δεδομένη στιγμή, ο σεφ Ντουκάς διατηρεί δύο εστιατόρια που βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου, αρχικά το Louis XV στο Hotel de Paris στο Μονακό και το Alain Ducasse στο The Dorchester, και τα δύο έχουν τρία αστέρια Michelin.