Την Κυριακή 14 Αυγούστου, ο αθλητής και ασχολούμενος με την διατροφή, Dr. Shawn Baker, δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία με μια σακούλα snack με τυρί τσένταρ, τα οποία αντί να είναι φτιαγμένα από καλαμπόκι ήταν γεμάτα… πρωτεΐνη εντόμων.
Το σνακ από την καναδική μάρκα Actually Foods αναφέρουν ότι τα συστατικά «τροφοδοτούνται από γρύλους» σε ποσότητα 10 γραμμαρίων πρωτεΐνης ανά μερίδα.
Starting to slip the bugz in!! pic.twitter.com/UNRvOrajmV
— Dr Shawn Baker 🥩 (@SBakerMD) August 15, 2022
Συγκεκριμένα, η ετικέτα των συστατικών στο πίσω μέρος της συσκευασίας υποδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκε “βιολογικό αλεύρι από γρύλους” στην παραγωγή των σφολιάτων, έχοντας παράλληλα μια προειδοποίηση για αλλεργία στο πίσω μέρος της σακούλας: “Τα άτομα που είναι αλλεργικά στα οστρακοειδή μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στα γρύλους. ”
*sound of insect food intensifies* pic.twitter.com/LEUfqp5vlm
— Alice Smith (@TheAliceSmith) August 15, 2022
Περαιτέρω έρευνα στη μητρική εταιρεία της Actually Foods, Entomo Farms , δείχνει ότι έχει αποστολή «να κάνει τα τρόφιμα με βάση τους γρύλους την πρώτη επιλογή για άτομα που ενδιαφέρονται για υψηλής ποιότητας, βιώσιμες πρωτεΐνες» και στην πραγματικότητα παράγουν ολόκληρους ψημένους γρύλους σε διάφορες γεύσεις, εκτός από την σκόνη πρωτεΐνης.
Τα σνακ που περιέχουν γρύλους είναι μόνο μερικά από μια σειρά νέων προϊόντων που αναδεικνύουν τα έντομα ως πηγή πρωτεΐνης, με τις εταιρείες να περνούν αθόρυβα τα ειδικά μείγματα γρύλων σε μικρή γραμματοσειρά ή στην ετικέτα των συστατικών.
@HunterBecton: Which @Exo_Protein Savory Meal Bar should I consume first? Barbecue, Mediterranean or Mango Curry? pic.twitter.com/vxcKSuBaSi
— Hunter Becton (@HunterBecton) November 15, 2015
OH NO SNOWPIERCER CRICKET PROTEIN BAR pic.twitter.com/KtedpFyIr6
— Matt Singer / mattsinger.bsky.social (@mattsinger) October 5, 2019
Also to be featured as promised, chocolate chirp cookies. pic.twitter.com/K920STh3pX
— Elizabeth “Hot Rays of Socialism” (@MissCherryPi) May 17, 2022
Each loaf of @RobertsBakeryUK cricket bread contains c336 crickets, which are dried, ground, mixed with wheat flour & grains and then baked to become a lovely tasty loaf with a crunchy finish. More about how we helped our client tell the innovative story https://t.co/ZIqr7VM34l pic.twitter.com/lZtUKHt4SK
— Souter PR (@SouterPR) January 30, 2020
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.