ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Εποχή του Σκορπιού 2024: Τι να μας επιφυλάσσει και ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο

Mετά την εποχή του Ζυγού, ο Ήλιος μετακινείται στον Σκορπιό, εγκαινιάζοντας επίσημα την εποχή του Σκορπιού

Εποχή του Σκορπιού 2024: Τι να μας επιφυλάσσει και ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο

Η εποχή του Σκορπιού είναι η περίοδος του έτους κατά την οποία το φθινόπωρο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Επειδή ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που σχετίζεται με τον όγδοο οίκο των συναισθηματικών δεσμών και της οικειότητας, η εποχή του Σκορπιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους στενούς δεσμούς, τη συναισθηματική μεταμόρφωση και τον χρόνο αναζήτησης των βαθιών συναισθημάτων. Με τον Άρη, τον πλανήτη της δράσης και της ενέργειας, να κινείται μέσα από το ζώδιο του Καρκίνου, για το πρώτο μέρος της περιόδου του Σκορπιού, η βαθιά ενσυναισθητική ενέργεια θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου Σκορπιού 2024.

Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εποχή του Σκορπιού γενικά, μαζί με το ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο.

Η συνολική διάθεση και ατμόσφαιρα της εποχής του Σκορπιού

Η εποχή του Σκορπιού συμβαίνει κάθε χρόνο περίπου από τις 22-23 Οκτωβρίου έως τις 21-22 Νοεμβρίου.

Για να πάρετε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί ο Σκορπιός στην αστρολογία, από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, θα μπορούσατε να αντλήσετε κάποια στοιχεία από τους δύο κυβερνήτες του ζωδίου: τον δραστήριο Άρη, τον πλανήτη της ενέργειας και του σεξ, και τον Πλούτωνα, τον πλανήτη της δύναμης, της μεταμόρφωσης και του υποκόσμου. Έχοντας αυτό κατά νου, οι Σκορπιοί δεν αρκούνται σε τίποτα επιφανειακό. Προτιμούν να μπαίνουν στην καρδιά του θέματος και να συνδέονται με τους άλλους πνευματικά και συναισθηματικά.

Έχοντας έμφυτη άνεση με τη σκιώδη πλευρά της ζωής και τη σεξουαλικότητα, ο Σκορπιός είναι επίσης απίστευτα μαγνητικός και έντονος. Όσοι έχουν γεννηθεί με τοποθετήσεις στον Σκορπιό μπορούν εύκολα να κάνουν κουμάντο σε ένα δωμάτιο, αλλά δεν θα ανοιχτούν στον οποιονδήποτε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ως σταθερό ζώδιο του νερού, οι Σκορπιοί μπορεί να είναι αποφασιστικοί και πεισματάρηδες. Από τη στιγμή που έχουν δεσμευτεί σε ένα μονοπάτι, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο γι’ αυτούς να το αλλάξουν, ενώ νιώθουν άνετα να καταπιάνονται με θέματα που άλλα ζώδια αποφεύγουν ή θεωρούν ταμπού.

Όλα τα παραπάνω, κατά τη διάρκεια της περιόδου του Σκορπιού, θα σας ενθαρρύνουν να προβληματιστείτε σχετικά με τις πιο στενές σας σχέσεις. Η ικανότητά σας να έρθετε πιο κοντά σε κάποιον που αγαπάτε, να είστε ευάλωτοι, να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη και να τολμήσετε να μπείτε σε τρομακτικά αχαρτογράφητα νερά, υποστηρίζεται μέσα από αυτή τη συναισθηματικά φορτισμένη, συχνά πνευματικά ικανοποιητική εποχή του χρόνου.

Τροφοδοτούμενη από τον ανταγωνιστικό Άρη και τον επιβλητικό Πλούτωνα, η εποχή του Σκορπιού σάς ζητά επίσης να εξετάσετε τη δύναμη που κατέχετε στη ζωή σας και τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε για να τη διατηρήσετε.

Εποχή Σκορπιού: Τι να περιμένετε το 2024

Αν και ο ήλιος κινείται κάθε χρόνο στον Σκορπιό, η σελήνη και οι άλλοι πλανήτες έχουν ο καθένας τη δική του μοναδική πορεία στον ουρανό, δημιουργώντας μια μοναδική αστρολογική εικόνα που διαφέρει από έτος σε έτος. Επομένως, λίγο μετά την έναρξη της περιόδου του Σκορπιού, η νέα σελήνη στον Σκορπιό πέφτει την 1η Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας την ετήσια ευκαιρία σας να θέσετε έναν ισχυρό στόχο. Θα μπορούσατε να εξετάσετε βαθιά και λεπτομερώς μία κατάσταης, αλλά και να ξεκινήσετε με αυτοπεποίθηση ένα νέο ζωντανό κεφάλαιο.

Λίγο αργότερα, η ατμόσφαιρα μεταμορφώνεται από συναισθηματοκεντρική σε πιο περιπετειώδη και προσανατολισμένη στη δράση, επειδή ο Ερμής θα περάσει στον Τοξότη στις 2 Νοεμβρίου και ο Άρης θα εισέλθει στον Λέοντα στις 3 Νοεμβρίου. Με αυτή την πλανητική δράση, θα υιοθετήσετε μια πιο πρακτική και προσγειωμένη προσέγγιση στις σχέσεις, το κέρδος και την ομορφιά, αφού και η ρομαντική Αφροδίτη εισέλθει στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερω στις 11 Νοεμβρίου.

Η εποχή του Σκορπιού 2024 θέτει επίσης τις βάσεις για την τελευταία ανάδρομη πορεία του Ερμή του έτους, όταν ο πλανήτης της επικοινωνίας εισέρχεται στην προ-αναδρομική περίοδό του στις 7 Νοεμβρίου. Θα πάρετε μια μικρή γεύση από το τι μπορείτε να περιμένετε, ενώ ο αγγελιοφόρος Ερμής θα κινείται ανάδρομα στον Τοξότη από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Και στις 15 Νοεμβρίου, το παγωμένο φεγγάρι στον Ταύρο σας εμπνέει να εξετάσετε τη σχέση σας με τα υλικά αγαθά, τις αξίες και την αυτοεκτίμηση και στη συνέχεια να απελευθερώσετε ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πλέον.

Ζώδια που μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο κατά τη διάρκεια της εποχής του Σκορπιού 2024

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με τον ήλιο ή άλλες προσωπικές τοποθετήσεις στον Σκορπιό δεν είναι οι μόνοι που θα επηρεαστούν από τις έντονα συναισθηματικές και επικεντρωμένες στην εξουσία «δονήσεις» της εποχής του Σκορπιού. Όποιος έχει γεννηθεί με τον ήλιο ή σημαντικές πλανητικές τοποθετήσεις σε κάποιο από τα άλλα σταθερά ζώδια – Ταύρος (σταθερή γη), Λέων (σταθερή φωτιά) και Υδροχόος (σταθερός αέρας) – θα μπορούσε να φύγει από την εποχή του Σκορπιού νιώθοντας πιο βαθιά συνδεδεμένος με την αίσθηση του εαυτού του και τους κοντινούς και αγαπημένους του ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.