Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, αν δεν πιουν μια γουλιά από ελληνικό καφέ, δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους, ωστόσο, κάνουν ένα λάθος που… τον βλάπτει.
Δεν είναι λίγοι όμως και εκείνοι που κάνουν ένα βασικό λάθος και αυτό αφορά την αποθήκευσή του. Υπάρχουν πολλοί, λοιπόν, που βάζουν τον καφέ στο ψυγείο.
Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο διατηρούν τον καφέ περισσότερο καιρό φρέσκο.
Η αλήθεια είναι πως ο καφές από τη στιγμή που τον ανοίγετε, για να μην χάσει το άρωμά του, θα πρέπει να αποθηκεύεται σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Και για το λόγο αυτό πολλοί επιλέγουν τη λύση του ψυγείου, που όμως δεν είναι η ιδανική αν δεν γίνει με τον σωστό τρόπο.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου, επίσης, επηρεάζουν το άρωμα και τη φρεσκάδα του. Γι’ αυτό καλό είναι να το αποφεύγετε ως λύση.