Η Dua Lipa προκάλεσε με τη δημοσίευση ενός χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», έναν χάρτη που έδειχνε ως αλβανικά πολλά ελληνικά εδάφη. Εκτός από την κατακραυγή που δέχθηκε από τους χρήστες του διαδικτύου και η Ελληνίδα τραγουδίστρια, Καίτη Γαρμπή της απάντησε.

«Αυτόχθων, επίθετο ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων», σχολίασε στο ποστ η τραγουδίστρια προκαλώντας αυτόματα την οργή εκατοντάδων χρηστών του ίντερνετ που την κατηγορούν ότι υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού» και πως «δείχνει συμπάθεια απέναντι στον φασισμό», καθώς η μόνη φορά που υπήρχε η διευρυμένη Αλβανία ήταν ως υποτελές κράτος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως παρατήρησαν οι χρήστες, ο χάρτης που δημοσίευσε προωθεί την ενοποίηση όλων των βαλκανικών εδαφών με σημαντικό αλβανικό πληθυσμό.

Η ανάρτηση της Dua Lipa προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση και της Καίτης Γαρμπή, που μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter, σχολίασε: «Αν-ι-στό-ρη-το, επίθετο. Αυτό που δεν είναι συνεπές με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/KaitiGarbi/status/1285288605842386944