ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δ.Μοθωναίος: «Με κακοποιούσαν σεξουαλικά από 6 ετών – Αυτό καθόρισε την σεξουαλικότητα μου» (βίντεο)

Δ.Μοθωναίος: «Με κακοποιούσαν σεξουαλικά από 6 ετών – Αυτό καθόρισε την σεξουαλικότητα μου» (βίντεο)

Ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος, μίλησε στη Φαίη Σκορδά, για την σεξουαλική και σωματική κακοποίηση που υπέστη στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών.

Ο άνθρωπος ο οποίος έκανε τα φρικτά αυτά πράγματα στον Δημήτρη Μοθωναίο, σύμφωνα με τον ίδιο άνηκε στο στενό του οικογενειακό περιβάλλον.

Η εξομολόγηση του ηθοποιού για τα όσα βίωσε είναι καθηλωτική.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος μεταξύ άλλων ανέφερε στη Φαίη Σκορδά:

«Δεν επιτρέπεται κανένας να χαλάει τα όνειρα μας. Μου έχουν τύχει και κακοποιητικές συμπεριφορές.

Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά γι’αυτό και ήθελα να μιλήσω γι’αυτό. Ακούω πάρα πολλά πράγματα που με θυμώνουν. Δε λέω ότι η δική μου άποψη είναι η σωστή. Δεν μπορώ να δεχθώ το σχόλιο στην ανακοίνωση της κακοποίησης. Βλέπω σχόλια του στυλ “γιατί τώρα” κλπ.

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη. Υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό μου οικογενειακό περιβάλλον που είχε κακοποιητική συμπεριφορά.

Αυτό ξεκίνησε στα 6 μου. Αυτό συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση. Γινόντουσαν πράγματα που δεν μπορούσα να αντιληφθώ. Ένιωθα ότι αυτός ο άνθρωπος με αγαπούσε πάρα πολύ.

Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου συνέβη. Όταν συνέβη κάτι, σε ηλικία 26 ετών, με πλησίασε ξανά αυτός ο άνθρωπος και μου έκανε μια κίνηση που δεν μπορούσα να αγνοήσω.

Έχω εικόνες διάσπαρτες να με πηγαίνει για μπάνιο στην παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου και μετά δεν θυμάμαι.​ Αυτό το γεγονός καθόρισε την σεξουαλικότητα μου και εμένα ως άνθρωπο.

Σε πολύ μεγάλη ηλικία συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος αυτό με κακοποιούσε.

Όταν αντιμετώπισα αυτόν τον άνθρωπο ευθέως, μου ζήτησε να το ξεχάσω. Με απείλησε να μην το πω σε κανέναν.

Οι γονείς μου για δικούς τους λόγους, από δική τους αδυναμία, δεν με στήριξαν. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν το γεγονός.

Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι ο μόνος που μπορεί να με βοηθήσει είμαι εγώ.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα κύμα που έχει συμπαρασύρει όλους. Οι περιπτώσεις των σχέσεων που προσέλκυα, ευνοούσαν την κακοποίηση.

Είχα εκπαιδευτεί έτσι και ψυχικά και σεξουαλικά. Έκανα επίτηδες προσπάθειες να κάνω σχέση με κοπέλα το οποίο δεν πετύχαινε πάντα γιατί το τραύμα δεν είχε δουλευτεί. Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος να έχω μια υγιή σχέση.

Υπήρχε μια σχέση που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης. Ήταν μια σχέση πολύ κακοποιητική που έληξε με ένα τροχαίο ατύχημα. Νοσηλεύτηκα πάρα πολύ καιρό. Είναι 4 χρόνια που δεν πίνω καθόλου. Αυτή η αίσθηση της παραζάλης με παραπέμπει την κακοποίηση, στον κίνδυνο ενός ατυχήματος.

Ήταν μια κακοποιητική σχέση που προέκυψε μέσα στο θέατρο το 2008. Έφυγα από αυτή τη σχέση μετά το ατύχημα, στις 22 Ιουλίου 2009.

Υπήρχαν και άλλα πράγματα που αισθανόμουν τα οποία δεν μπορώ να στα περιγράψω. Μετά το ατύχημα είναι σαν να βρήκα μια λίγο μεγαλύτερη απόδειξη για τις υποψίες που είχα. Τώρα αισθάνομαι πραγματικά καλά.

Πλέον δεν πίνω. Είναι 4 χρόνια που δεν πίνω καθόλου.

Έχω να κοιμηθώ 10 μέρες με όλο αυτό που συμβαίνει. Ξαναβιώνω τον πόνο.

Εγώ καθημερινά ξυπνάω και κάνω μια ολόκληρη άσκηση μέσα στις οποίες επαναλαμβάνω στον εαυτό μου ότι έχω δικαίωμα στην ευτυχία. Όσες φορές και αν το επαναλάβω δεν το πιστεύω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.