ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος και ο ΟΗΕ!

Γνωστός συνθέτης έστειλε εξώδικο στη Μ.Σάττι – Την κατηγορεί ότι αντέγραψε τη μουσική του τραγουδιού «Αχ θάλασσα»

«Ο πελάτης μου θέλει να αποκατασταθεί η πραγματικότητα» δήλωσε ο δικηγόρος του συνθέτη

Γνωστός συνθέτης έστειλε εξώδικο στη Μ.Σάττι – Την κατηγορεί ότι αντέγραψε τη μουσική του τραγουδιού «Αχ θάλασσα»

Ο γνωστός συνθέτης, Μιλτιάδης Κασσάρας έστειλε εξώδικο στη Μαρίνα Σάττι και τη δισκογραφική εταιρεία που την εκπροσωπεί καθώς υποστηρίζει ι πως ο ίδιος έχει γράψει τη μουσική του τραγουδιού «Αχ θάλασσα», που αφιέρωσε η τραγουδίστρια στον πατέρα της που έφυγε από τη ζωή και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ της «P.O.P».

Στο εξώδικο που εστάλη στην τραγουδίστρια, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στην πραγματικότητα η σύνθεση δεν είναι δημιούργημα ούτε της Μαρίνας Σάττι, ούτε της Λένας Κιτσοπούλου, ούτε κανενός άλλου. Η μουσική και οι στίχοι του παραπάνω τραγουδιού είναι ολοφάνερα απομίμηση δικής μου σύνθεσης».

Για την υπόθεση μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» πριν λίγα 24ωρα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον συνθέτη, Γιάννης Νισύριος.

«Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι το κυρίως θέμα του τραγουδιού, δηλαδή το “Αχ θάλασσα”, που είναι ομότιτλα τα δύο τραγούδια, οι τέσσερις νότες που το αποτελούν είναι πανομοιότυπες και στον χρόνο και στον ήχο και σε όλα τα χαρακτηριστικά. Υπάρχει κι ένα μέρος από συγχορδίες που είναι πανομοιότυπες, με το κομμάτι του συνθέτη Μιλτιάδη Κασσάρα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ο πελάτης μου θέλει να αποκατασταθεί η πραγματικότητα κι ελπίζουμε να μη φτάσουμε στα άκρα. Ο κος Κασσάρας είναι συνθέτης μεγάλου βεληνεκούς, γιος του Σαράντη Κασσάρα, του πιανίστα του Μίκη Θεοδωράκη. Έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε τα πράγματα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα», η δισκογραφική εταιρεία της Μαρίνας Σάττι απάντησε επίσης, με εξώδικο στον συνθέτη, όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα αντιγραφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακούστε και τα δύο τραγούδια:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.