Ο γνωστός ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα του βήματα στο θέατρο, ενώ παράλληλα τόνισε πως «έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά, για να μπορώ να έχω χρήματα για να παίρνω το γάλα του παιδιού».
«Ήμασταν και φτωχοί και σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Το θέατρο εκείνη την εποχή στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε ως επάγγελμα, εκτός Κρατικού. Είχα επιλέξει να μην είμαι στο Κρατικό, μπήκα 30 χρονών στο Κρατικό, οπότε ο αγώνας ήταν άνισος.
Έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά, για να μπορώ να έχω χρήματα για να παίρνω το γάλα του παιδιού, γιατί δεν έφτανε η δουλειά της γυναίκας μου και ταυτόχρονα δεν έπρεπε να αφήσω το θέατρο, γιατί έκανα 14 έργα τα οποία είχαν και παραγωγή, χωρίς μία δηλαδή.
Από σερβιτόρος μπάρμαν, μετά ραδιοφωνατζής, με αυτά να μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά, ταυτόχρονα με το θέατρο» ανέφερε αρχικά ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
«Από το θέατρο για 8 χρόνια δεν πήρα καθόλου χρήματα. 8 χρόνια, δεν άντεξα μετά, οικονομικά έφτασα σε αδιέξοδο και μπήκα στο Κρατικό Θέατρο. Και ταυτόχρονα επειδή πια είχα ένα μεροκάματο από το θέατρο, μου ήρθε η ιδέα να κάνουμε ένα πράγμα που θα μπορώ να το ελέγχω όλο.
Εκεί πρώτη φορά ένιωσα ότι τελειώνει η μεγάλη απόρριψη. Μέχρι τότε η απόρριψη ήταν οριακή, δηλαδή υπήρχαν άνθρωποι που σου έδιναν κουράγιο, αλλά δεν ένιωθες ότι μπορείς να πας παρακάτω. Ήταν όμως καλό σχολείο», συμπλήρωσε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
«Μου αρέσει να προσέχω τους μικρότερους, ακόμα και με συνομήλικους είναι σαν να παίζω τον ρόλο του πατέρα», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
«Έγινα πατέρας στα 25. Οι φίλοι μου όλοι παντρεύτηκαν στα 35 με 40 και έκαναν παιδιά. Αυτό ήταν δύσκολο γιατί η κόρη μου μεγάλωσε χωρίς παρέα», ανέφερε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.