Στις 6 Οκτωβρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου. Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από την ημέρα που πέθανε η σπουδαία ηθοποιός ακόμα δεν έχει βρεθεί άκρη για το τι θα γίνει με την τέφρα της.

Το πρωί της 9ης Οκτωβρίου μίλησε μέσω skype στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό», ο στενός φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου, Χάρης Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει την τέφρα στο σπίτι του και δεν ξέρει πλέον τι να την κάνει.

Συγκεκριμένα ο Χάρης Παπαδόπουλος είπε: «Έχω την τέφρα, την πήρα νόμιμα από τη Ριτσώνα, με την υπογραφή του διευθυντή. Όχι, δεν τη θέλω εδώ, δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, να κρατάς τη ζωή ενός ανθρώπου. Πρέπει αυτό το πράγμα να τελειώσει. Έχω ζητήσει να συναντηθώ με το Χαμόγελο του Παιδιού, να δούμε αν θα γίνει αυτό που είπαν στη Μαίρη τότε».

Στη συνέχεια τόνισε: «Της έλεγαν τότε της Μαίρης ότι θα γίνει ένα μουσείο κλπ. Η Μαίρη πάντα έλεγε ότι θέλει η τέφρα της να σκορπιστεί στο Σούνιο, αυτή ήταν η επιθυμία της. Έχω ζητήσει συνάντηση με το Χαμόγελο, αλλά δεν μου έχουν απαντήσει. Βλέπω μια αδιαφορία, το κτήμα έχει εγκαταλειφθεί, η μάντρα έχει πέσει».

Η αείμνηστη ηθοποιός είχε εκφράσει την επιθυμία της να σκορπιστούν οι στάχτες της είτε στο Σούνιο, είτε να παραμείνουν στο κτήμα της στην Παιανία, σε περίπτωση που τλεικά, το σπίτι της γίνει μουσείο.

Ο δικηγόρος και φίλος της, Δημήτρης Χατζημιχάλης είχε κάνει δηλώσεις τον Ιανουάριο του 2024 στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

«Την τέφρα την παρέλαβε νόμιμα ο φίλος της, Χάρης Παπαδόπουλος, μετά από απόφαση συγγενών και φίλων. Τη φυλάει σε έναν πολύ ωραίο χώρο στο γραφείο του που είναι και σπίτι μαζί και από εκεί και πέρα, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο κύριος Γιαννόπουλος και το “Χαμόγελο του παιδιού”, ο οποίος είχε υποσχεθεί στη Μαίρη μας ότι θα κάνει ένα ίδρυμα για εκείνη», είχε δηλώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφέρθηκε στην επιθυμία της ηθοποιού. «Η Μαίρη είχε δηλώσει εγγράφως ότι θέλει η τέφρα της να ριχτεί στο Σούνιο. Μετά την υπόσχεση του κυρίου Γιαννόπουλου ότι το σπίτι θα είναι ανοιχτό στα παιδάκια, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο κύριος Γιαννόπουλος. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεννόηση», είχε πει χαρακτηριστικά.