Τελικά, τον Ζελένσκι έπρεπε να είχαμε το 2010. Θα ζητούσε κι άλλα 350 δισ. από την τρόικα και το ΔΝΤ...

Ματ Ντέιμον: Δείτε την πρώτη φωτογραφία ως Οδυσσέας στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Η ταινία θα επικεντρώνεται στο δεκαετές ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη μετά τον Τρωικό Πόλεμο

Ματ Ντέιμον: Δείτε την πρώτη φωτογραφία ως Οδυσσέας στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο διάσημος σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν θα μεταφέρει τη δική του εκδοχή της «Οδύσσειας» του Ομήρου στον σύγχρονο κινηματογράφο.

Στην ταινία, αναμένεται να εμφανιστούν ο Τομ Χόλαντ ως Τηλέμαχος η Άν Χαθαγουεϊ ως Πηνελόπη, ο Ρόμπερτ Πάτινσον, η Σαρλίζ Θερόν ως Κίρκη και η Zendaya. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Οδυσσέα θα υποδυθεί ο Ματ Ντέιμον, όπως ανακοινώθηκε στον επίσημο λογαριασμό της ταινίας στο Χ.

Στην ανάρτηση περιλαμβάνεται μια φωτογραφία στην οποία ο Ντέιμον εμφανίζεται ως ο βασιλιάς της Ιθάκης και αναφέρεται: «Ο Ματ Ντέιμον είναι ο Οδυσσέας. Μία ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν #TheOdysseyMovie κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 17 Ιουλίου 2026».

Το νησί των γυρισμάτων

Η ταινία θα επικεντρώνεται στο δεκαετές ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη μετά τον Τρωικό Πόλεμο. Στην ιστορία θα παρουσιαστούν οι χαρακτήρες της Πηνελόπης, του Τηλέμαχου, της Αθηνάς, του Ποσειδώνα και διάφορα μυθικά πλάσματα που δοκιμάζουν τον ήρωα.

Σύμφωνα με το Variety, τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας θα ξεκινήσουν σε περίπου δύο μήνες στο νησί Φαβινιάνα, βορειοδυτικά της Σικελίας. Το νησί, γνωστό και ως «νησί των κατσικιών», θεωρείται από μελετητές ως ένα από τα μέρη όπου ο Οδυσσέας και το πλήρωμά του αποβιβάστηκαν στο επικό έργο.

Εκτός από τη Φαβινιάνα, ο Νόλαν θα αξιοποιήσει και άλλες περιοχές της Σικελίας, όπως τα Νησιά του Αιόλου, με τη Φαβινιάνα να αποτελεί το επίκεντρο των σκηνών δράσης.

Η παραγωγή τελεί υπό την αιγίδα της Syncopy, με τον Νόλαν και την Έμμα Τόμας να συνεργάζονται με την Universal Pictures. Την τοπική οργάνωση έχει αναλάβει η ιταλική εταιρεία Wildside, που ανήκει στη Fremantle, με τον Έρικ Παολέτι στον ρόλο του line producer για την Ιταλία. Η Wildside είχε πρόσφατα αναλάβει και την παραγωγή του «Conclave» του Έντουαρντ Μπέργκερ στη Ρώμη.

Οι Οδύσσειες του σινεμά

Η πρώτη μεταφορά της Οδύσσειας, πάντως, έγινε με μια βουβή ταινία του Τζουζέπε ντε Λιγκουόρο, ενώ η πιο πρόσφατη είναι και πάλι ενός Ιταλού, αυτή του Ουμπέρτο Παζολίνι που βγήκε πρόσφατα στις αίθουσες δίνοντας έμφαση στην επιστροφή του Οδυσσέα (εξ ου και ο ομώνυμος τίτλος), με πρωταγωνιστές τους Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός. Γνωστή είναι και η κινηματογραφική μεταφορά του 1954 με τον τίτλο «Οδυσσέας», με τον Κερκ Ντάγκλας στον ρόλο του ομώνυμου ήρωα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.