ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ron Ely: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός που είχε υποδυθεί τον «Ταρζάν»

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η κόρη του με ανάρτησή της στο Instagram

Ron Ely: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο ηθοποιός που είχε υποδυθεί τον «Ταρζάν»

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Ρον Έλι, ο οποίος έγινε γνωστός από τον ρόλο του «Ταρζάν» στην ομώνυμη σειρά.

Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η κόρη του, Κίρστεν Κασάλ Έλι με μία συγκινητική ανάρτηση στο Instagram. Στη δημοσίευσή της η Κίρστεν Κασάλ Έλι περιγράφει τον πατέρα της ως έναν εξαιρετικό άνθρωπο που επηρέαζε θετικά τους γύρω του και τον θεωρεί πρότυπο. Αναφέρει τη βαθιά αγάπη και θαυμασμό που είχε για εκείνον, τονίζοντας τις ιδιότητες του ως δυνατού, προστατευτικού, ταπεινού και αστείου. Η απώλειά του όπως τονίζει είναι συντριπτική, αλλά προσπαθεί να αντλήσει δύναμη από την κληρονομιά του και την αγάπη του, βρίσκοντας παρηγοριά στη σκέψη ότι ο μπαμπάς της είναι πλέον με τη μητέρα και τον αδερφό της.

Πιο αναλυτικά, η κόρη του Ρον Έλι έγραψε στη μακροσκελή δημοσίευσή της:

«Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος που πολλοί αποκαλούσαν ήρωα. Ήταν ηθοποιός, συγγραφέας, προπονητής, μέντορας, οικογενειάρχης και ηγέτης. Δημιουργούσε ένα ισχυρό κύμα θετικής επιρροής όπου κι αν πήγαινε. Η επίδραση που είχε στους άλλους ήταν κάτι που δεν έχω δει σε κανέναν άλλον άνθρωπο – υπήρχε κάτι πραγματικά μαγικό σε εκείνον. Έτσι τον γνώριζε ο κόσμος.

Εγώ τον γνώριζα ως πατέρα μου – και τι θεόσταλτη τιμή ήταν αυτή. Για μένα, ήταν σαν να είχε κρεμάσει το φεγγάρι στον ουρανό.

Ο πατέρας μου ήταν ο κόσμος μου – και τι απίστευτο κόσμο δημιούργησε. Ήταν δυνατός και προστατευτικός. Ήταν λαμπρός και απίστευτα αστείος. Ήταν στωικός και ευαίσθητος. Ήταν δυναμικός και ισχυρός. Ήταν το πρότυπό μου και η έμπνευσή μου. Ήταν ταπεινός και απολάμβανε τον σεβασμό που τόσο άξιζε». 8785858

Στη συνέχεια, η Κίρστεν Κασάλ πρόσθεσε: «Η ζωή του πατέρα μου ήταν μια ιστορία αδιάκοπης επιμονής, αφοσίωσης στην οικογένεια και τους φίλους του, θάρρους να κάνει το σωστό και πρόθυμης θυσίας για να διευκολύνει τα όνειρα εκείνων που αγαπούσε. Ήταν επίσης μια ιστορία χαράς και αγάπης – κάτι που όλοι όσοι ήταν κοντά του είχαν το προνόμιο να ζήσουν. Μόλις γνώριζες την αγάπη του πατέρα μου, ο κόσμος γινόταν πιο φωτεινός και πιο ουσιαστικός.

Κάνω το καλύτερο που μπορώ για να διασχίσω αυτό το μονοπάτι της απώλειας με τη δύναμη και την αξιοπρέπεια που ξέρω ότι θα ήθελε για μένα. Μαζεύω τα κομμάτια της καρδιάς μου που μοιάζουν με κομμάτια δικά του – και τα στερεώνω σταθερά στη θέση τους πριν μαζέψω τα υπόλοιπα σπασμένα κομμάτια. Με κάνει να νιώθω ότι ένα μέρος του είναι ακόμα εδώ – και το χρειάζομαι αυτό – και ο κόσμος το χρειάζεται αυτό. Η μεγαλύτερη παρηγοριά μου είναι να ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου. Είναι επίσης η μεγαλύτερη λύπη μου, γιατί μου λείπουν όλοι τόσο πολύ που έχει χαραχτεί στην ψυχή μου. Θα κρατώ με περηφάνια όλα τα αγαπημένα μου κομμάτια τους – στερεωμένα με αγάπη στην καρδιά μου – μέχρι να ξανασυναντηθούμε». tarzan

Ο Ρον Έλι, αν και λιγότερο γνωστός από τον Τζόνι Βάισμιλερ, τον Ολυμπιονίκη που υποδύθηκε τον Ταρζάν στη δεκαετία του 1930 και του 1940, κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα στον εμβληματικό ρόλο, προσφέροντας μια νέα διάσταση στον χαρακτήρα. Ο Ρ.Έλι, ο οποίος πρωταγωνίστησε ως ο ήρωας της ζούγκλας στην τηλεοπτική σειρά του NBC από το 1966 έως το 1968, απεικονίστηκε ως ένας μορφωμένος εργένης που απέρριψε την πολιτισμένη κοινωνία για να επιστρέψει στη ζούγκλα, όπου μεγάλωσε.

Το 2019, το όνομα του επέστρεψε στα πρωτοσέλιδα μετά από μια τραγική οικογενειακή υπόθεση, όταν η 62χρονη σύζυγός του, Βάλερι Λουντίν Έλι, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 30χρονο γιο τους, Κάμερον. Ο Κάμερον στη συνέχεια πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία. Ο Ρον Έλι, που ήταν παρών στο σπίτι κατά τη διάρκεια της δολοφονίας, αμφισβήτησε την αναφορά του εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία δεν είχε βάσιμη αιτία για να πυροβολήσει τον γιο του.

Ο Ρον Έλι επέλεξε να αποσυρθεί από την υποκριτική το 2001 για να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του, επιλέγοντας να εργαστεί ως συγγραφέας. «Είχα μια νεαρή οικογένεια αργότερα στη ζωή μου και αποφάσισα να σταματήσω την υποκριτική για να είμαι δίπλα τους», είχε δηλώσει.

Ο Ρ.Έλι πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία δράσης του 1975, Doc Savage: The Man of Bronze, και παρουσίασε τον διαγωνισμό Miss America τη δεκαετία του 1980, όπου γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, Βάλερι. Έγραψε επίσης δύο μυθιστορήματα μυστηρίου, Night Shadows (1994) και East Beach (1995), ενώ η καριέρα του περιελάμβανε και διάφορους μικρότερους ρόλους σε τηλεόραση και κινηματογράφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.