Η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για το θέατρο, το Maestro και την αλλαγή της κοινωνίας με το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Αρχικά η ηθοποιός αναφέρθηκε για τον ρόλο της Αλεξάνδρας στο Maestro και την εξέλιξή της στον β κύκλο: «Ο ρόλος μου θα είναι το ίδιο ισχυρός. Στον δεύτερο κύκλο θα είμαι από την αρχή σε όλα τα επεισόδια, ενώ στον Α΄ κύκλο εμφανίστηκα στο τέλος του πέμπτου επεισοδίου.
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμείς δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτή η γυναίκα ξεκινάει ξύνοντας τις πληγές της» είπε και πρόσθεσε πως ο τρόπος με τον οποίο θα γεννήσει η Αλεξάνδρα θα είναι ιδιαίτερος, δίνοντας spoiler.
«Χάρηκα πολύ όταν μου το είπε ο Χριστόφορος να παίξω στην σειρά, πρώτα από όλα γιατί είναι φίλος μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου έδινε ένα τέτοιο ρόλο», πρόσθεσε η Σταφανία Γουλιώτη.
Φέτος πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «The doctor» στο αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, ένα έργο πολύ σύγχρονο κι επίκαιρο: «Είναι μία παράσταση που εξυπηρετεί το έργο στην ουσία του. Πρόκειται για ένα ευφυές έργο που είναι πολύ διάσημο στο εξωτερικό που καταφέρνει με ένα έξυπνο τρόπο να συνδυάσει όλα τα κοινωνικά φαινόμενα που οδηγούν στον απόλυτο παραλογισμό.
Το θέμα του έργου είναι ο φανατισμός. Βλέπεις ότι κάθε φορά που υποστηρίζει κάποιος με φανατισμό κάποια άλλη άποψη θα καταλήξει να είναι λάθος. Θα πρέπει οι άνθρωποι μέσα από την παιδεία να μάθουμε να έχουμε χώρο στην ζωή για το άλλο», είπε στον Κώστα Τσουρό.
Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, η Στεφανία Γουλιώτη είπε: «θεωρώ ότι έχω ζήσει μία συναρπαστική ζωή και ταυτόχρονα βλέπω ότι δυσκολεύομαι να δεχθώ πράγματα λόγω προκατάληψης.
Έχω μία προκατάληψη από την φωνή της μαμάς μου, της γιαγιάς μου. Βλέπεις ότι έχεις αυτές τις φωνές να σου μιλάνε, αλλά το δουλεύω. Και θεωρώ ότι αυτή είναι η αξία του ανθρώπου : το πόσο δουλεύει να πάει παρακάτω σε πράγματα που δεν θεωρεί οικεία.
Αυτό το νομοσχέδιο καλύπτει κάποια πράγματα, αλλά κάποια άλλα τα ‘αφήνει’ στον αέρα. Όπως η τεκνοθεσία από τρανς άτομα ή η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να καταφέρει η ελληνική κοινωνία, αφού θέλει να θαυμάζει τις ευρωπαϊκές και εξελιγμένες κοινωνίες, και στα οποία πρέπει να εκπαιδευτεί. Το να βάλουμε μέσα στην πυρηνική οικογένεια και τις οικογένειες που ήδη υπάρχουν δεν σκοτώνει την πυρηνική οικογένεια. Την πυρηνική οικογένεια πιο πολύ την σκοτώνουν τα διαζύγια», είπε προσθέτοντας πως πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα.