
Ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Μάστορας, σήμερα Πέμπτη (6/2) θα καθίσει στο εδώλιο Αυτόφωρου Δικαστηρίου της Αθήνας, μετά τη σύλληψή του τα ξημερώματα της Δευτέρας για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Το χρονικό της σύλληψης του καλλιτέχνη ξεκίνησε περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, στο κέντρο της Αθήνας, όταν μπλόκο της τροχαίας στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου έκανε αλκοτέστ σε οδηγούς και ο σταμάτησε τον Χρήστο Μάστορα.
Ο τραγουδιστής αν και ήταν τρίτος στη σειρά για αλκοτέστ, διέφυγε. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το μπλόκο στην πλατεία Ομονοίας με αποτέλεσμα το όχημα του καλλιτέχνη, στο οποίο επέβαινε η σύντροφος του και μια φίλη της, να ακινητοποιηθεί λίγο αργότερα.
Σε αλκοτέστ στο οποίο οι αστυνομικοί υπέβαλλαν τον τραγουδιστή διαπίστωσαν πως το ποσοστό ήταν 0,83, δηλαδή πάνω από το όριο που είναι στο 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.
Φωτογραφία από τη στιγμή της σύλληψης του Χρήστου Μάστορα
Μετά τη σύλληψή του ο Χρήστος Μάστορας οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, Χαράλαμπο Λυκούδη και φορώντας χειροπέδες, καπέλο, κουκούλα και μάσκα πέρασε το «κατώφλι» του εισαγγελικού γραφείου για την απαγγελία κατηγοριών.
Εκεί κατά πληροφορίες ο Χρήστος Μάστορας έκανε γνωστό μέσω του συνηγόρου του ότι δεν σταμάτησε στο μπλόκο της τροχαίας καθώς δεν κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα. Ακόμη υποστήριξε πως αν ήθελε πράγματι να διαφύγει το μπλόκο σε αυτήν την περίπτωση δεν θα συμμορφώνονταν στο επόμενο μπλόκο της Ομόνοιας όπου και σταμάτησε για έλεγχο και εν τέλει συνελήφθη.
Αντίθετα, ο τραγουδιστής φέρεται να αποδέχεται το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ για το οποίο εφόσον καταδικαστεί προβλέπεται, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ποινή φυλάκισης ελάχιστο δυο μήνες, διοικητικό πρόστιμο, χρηματική ποινή και αφαίρεση του διπλώματος του για 6 μήνες.
Μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του ο καλλιτέχνης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο δικαστήριο για να δικαστεί αλλά η δίκη του αναβλήθηκε για σήμερα και ο τραγουδιστής αφέθηκε ελεύθερος.
Λίγο αργότερα, ο ίδιος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραδέχτηκε ότι το αλκοόλ δεν είναι καλός σύμβουλος, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους και πως ο ίδιος είναι έτοιμος να πληρώσει για το λάθος του.
Πιο αναλυτικά, έγραψε:
«Το αλκοόλ δεν είναι καλός σύμβουλος… Ήταν ένα όμορφο βράδυ σε μια έξοδο με το κορίτσι μου και την παρέα της γεμάτο γέλιο όνειρα και καλή διάθεση, που όμως στο τέλος μας βγήκε ξινό…
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και εγώ τον αγνόησα πιάνοντας το τιμόνι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οι αστυνομικοί έκαναν την δουλειά τους και μετά τα τελευταία γεγονότα δεν μπορούν ούτε πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουν εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας».
Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής εξήγησε ότι είναι έτοιμος να πληρώσει για τα λάθη του και να γίνει καλύτερος.
«Όλοι επαγγελματίες, ευγενικοί και πάνω απ’ όλα άνθρωποι που νοιάζονται για τη δικαιοσύνη που προστατεύει τους υπεύθυνους από του ανεύθυνους. Από τον εισαγγελέα μέχρι την Δικαστή ένιωσα παρακολουθώντας και άλλες υποθέσεις πως όλοι φροντίζουν να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Δεν είμαι άγιος και ούτε αλάνθαστος, είμαι όμως εδώ για να διορθώσω τα λάθη μου και να γίνω καλύτερος. Ευχαριστώ τόσο πολύ όλους τους φίλους που έστειλαν», πρόσθεσε.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.