ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Τ.Μέριλ: Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο κατά συρροή δολοφόνος-κλόουν τον απήγαγε και τον βίασε όταν ήταν 19 

Ο Τζον Γουέιν Γκέισι δολοφόνησε βάναυσα 33 νεαρούς άνδρες

Τ.Μέριλ: Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο κατά συρροή δολοφόνος-κλόουν τον απήγαγε και τον βίασε όταν ήταν 19 

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζακ Μέριλ, αποκάλυψε ότι ο κατά συρροή δολοφόνος-κλόουν Τζον Γουέιν Γκέισι τον απήγαγε και τον βίασε όταν ήταν 19. 

Ο Merrill, σήμερα 65 ετών, του οποίου οι κινηματογραφικοί τίτλοι περιλαμβάνουν το The O.C. Hannah Montana και το Games People Play, γλίτωσε από τα χέρια του serial killer σε ηλικία 19 ετών, αφού ο Gacy τον έδεσε με σχοινιά, του έβαλε ένα όπλο στο στόμα και τον βίασε, λίγους μήνες πριν από τη σύλληψή του.

Ο Gacy -γνωστός ως ο κλόουν δολοφόνος λόγω του ότι εμφανιζόταν ως Pogo ο κλόουν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις- δολοφόνησε βάναυσα 33 νεαρούς άνδρες και αγόρια μεταξύ 1972-1978. Πέντε θύματα παραμένουν μέχρι σήμερα αγνώστων στοιχείων.

Βίαζε, βασάνιζε και στραγγάλιζε τα αρσενικά θύματά του προτού τα ξεφορτωθεί στον υπόγειο χώρο κάτω από το σπίτι του. Ο Gacy εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση το 1994 σε ηλικία 52 ετών.

Ο επίδοξος ηθοποιός Merrill μετακόμισε από το σπίτι του στο Evanston του Ιλινόις στα 17 του χρόνια, αφού είχε «μπλέξει σε καβγά» με τον πατέρα του την παραμονή των Χριστουγέννων, ζώντας σε ένα διαμέρισμα στούντιο με θέα την Rush Street του Σικάγου, κάτι που οδήγησε στη συνάντησή του με τον Gacy.

Η απαγωγή και ο βιασμός του ηθοποιού από τον κλόουν-δολοφόνο

Ο Merrill -ο οποίος εργαζόταν σε κλαμπ εκείνη την εποχή- γράφει πώς γύριζε σπίτι του από το κολύμπι στο YMCA στο κέντρο του Σικάγο, όταν ο Gacy -τότε 36 ετών- σταμάτησε και τον ρώτησε αν ήθελε να τον πάρει μαζί του, σύμφωνα με το People.

«Σκέφτηκα να κάνω τον γύρο του τετραγώνου μερικές φορές, αλλά άρχισε να οδηγεί γρήγορα και έστριψε σε μια πολύ κακή γειτονιά. Είπε, “Κλείδωσε την πόρτα σου. Είναι επικίνδυνα”. Του είπα ότι δεν το έγραφαν αυτό στις εφημερίδες, επειδή ήταν κακό για τις επιχειρήσεις στην κοντινή Rush Street, και μου είπε: “Πώς το ξέρεις αυτό, ε; Είσαι έξυπνος. Δεν είσαι σαν αυτά τα άλλα παιδιά”».

Ο Merrill είπε ότι κολακεύτηκε από το σχόλιο του Gacy και μπήκε μαζί του στο αυτοκίνητο – αλλά ο Gacy σύντομα σταμάτησε και τον ρώτησε αν είχε κάνει ποτέ «poppers» – νιτρικό αμύλιο.

Το νιτρικό αμύλιο δίνει στους χρήστες μια σύντομη έξαψη στο κεφάλι και δημιουργεί ένα ευφορικό συναίσθημα, ενώ χαλαρώνει ακούσιους μύες όπως ο λαιμός ή ο πρωκτός.

Ο Merrill είπε ότι ο Gacy έβγαλε ένα μπουκάλι, «έριξε λίγο υγρό σε ένα πανί και το έχωσε στο πρόσωπό μου» με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει. Όταν ξύπνησε, του είχε περάσει χειροπέδες.

Ο Gacy οδήγησε τον Merrill στο σπίτι του, όπου ο τρομοκρατημένος έφηβος συνειδητοποίησε τότε πόσο επικίνδυνος ήταν ο Gacy.

Ο Merrill δήλωσε ότι λόγω της ανατροφής του από μια «ναρκισσιστική» μητέρα και των εκρήξεων οργής των γονιών του, έμαθε να «κρύβεται» κατά τη διάρκεια των αναταραχών.

«Ήμουν ένας μικροσκοπικός 19χρονος. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να τον θυμώσω. Έπρεπε απλώς να εκτονώνω την κατάσταση και να συμπεριφέρομαι σαν να ήταν όλα εντάξει», δήλωσε.

Ο Gacy ρώτησε τον Merrill αν τον εμπιστευόταν και όταν ο Merrill συμφώνησε, έβγαλε τις χειροπέδες. Τον πήγε μέσα στο σπίτι και ήπιαν μπύρα και κάπνισαν δυνατό χόρτο – πριν ο Gacy περάσει και πάλι χειροπέδες στον Merrill και τον σύρει στο διάδρομο.

Ο Merrill γράφει: «Έβαλε αυτό το αυτοσχέδιο μαραφέτι γύρω από το λαιμό μου. Είχε σχοινιά και τροχαλίες και περνούσε γύρω από την πλάτη μου και μέσα από τα δεμένα με χειροπέδες χέρια μου με τρόπο που αν αντιστεκόμουν, θα πνιγόμουν. Κάποια στιγμή το έκανα και άρχισα να χάνω αέρα. Έβαλε ένα όπλο στο στόμα μου

«Μετά με βίασε στην κρεβατοκάμαρα. Ήξερα ότι αν τον πολεμούσα, δεν είχα πολλές πιθανότητες. Ποτέ δεν φρίκαρα ή φώναξα. Τον λυπήθηκα επίσης κατά κάποιον τρόπο, σαν να μην ήθελε απαραίτητα να κάνει αυτό που έκανε, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει. Ήμασταν εκεί για ώρες. Τελικά, κατάλαβα ότι είχε κουραστεί. Ξαφνικά είπε: “Θα σε πάω σπίτι”».

Ο Gacy τον άφησε κοντά στο σημείο όπου τον είχε πάρει γύρω στις 5 το πρωί. Έδωσε στον Μέριλ τον αριθμό του και είπε: «Ίσως ξαναβρεθούμε κάποια στιγμή».

Ο Merrill πέταξε τον αριθμό στην τουαλέτα και έκανε ντους. Δεν κάλεσε την αστυνομία και «έκανε μια συμφωνία με τον εαυτό του ότι θα το ξεπεράσει αυτό». «Δεν επρόκειτο να αφήσω την ευτυχία μου σε εκείνο το σπίτι».

Η σύλληψη του δολοφόνου-κλόουν

Ο Merrill πληροφορήθηκε για πρώτη φορά τη σύλληψη του Gacy όταν είδε έναν τίτλο στην εφημερίδα Chicago Sun-Times: Bodies Found at Suburban Site – που είχε ένα χάρτη που έδειχνε την έξοδο Cumberland στον αυτοκινητόδρομο Kennedy Expressway – το ίδιο μέρος που τον είχε πάει ο Gacy.

Τηλεφώνησε στην εφημερίδα και είπε σοκαρισμένος στο προσωπικό «αυτός ο τύπος με βίασε», αλλά όταν του ζήτησαν το όνομά του, το έκλεισε από φόβο μήπως το μάθει ο πατέρας του – ο οποίος ήταν αθλητικός συντάκτης στην έκδοση

Βλέποντας τη φωτογραφία του «αποκρουστικού» Gacy στην εφημερίδα, ο Merrill έπαθε ψυχολογικό τραύμα και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη στα 21α γενέθλιά του και γράφτηκε στο NYU.

Η υποκριτική ως μέλος του off-Broadway θιάσου Naked Angels έγινε «θεραπευτική» γι’ αυτόν, με τον Merrill -που τότε ονομαζόταν Merrill Holtzman- να λέει: «Αναγκάζεσαι να εκφραστείς». Είπε μόνο στους στενότερους φίλους του τι του είχε συμβεί.

Θυμήθηκε ότι μίλησε σε ένα στέλεχος κινηματογραφικής εταιρείας του Χόλιγουντ για να πει την ιστορία της απαγωγής του, αλλά τον ρώτησαν: «Έτσι θέλεις να σε θυμούνται;» με τον Μέριλ να λέει: «Σκέφτηκα» Όχι, μάλλον όχι. Αυτό θα σήμαινε ότι θα έδενα τον εαυτό μου μαζί του».

Ωστόσο, αφού διάβασε για την Oprah που έκανε μια εκπομπή για τα θύματα βιασμού που συγχωρούν τους επιτιθέμενους – συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να «συγχωρήσει» τον Gacy για να προχωρήσει στη ζωή του.

Συγχώρησε επίσης τους γονείς του και είπε ότι τα μαθήματα που «έμαθα στο σπίτι μου έσωσαν τη ζωή μου εκείνη τη νύχτα».

Τι κάνει σήμερα ο ηθοποιός

Ο Merrill μοιράζεται την εξαιρετική ιστορία του στο one-man show του – The Save – που παρουσιάζεται στο θέατρο Electric Lodge στο Λος Άντζελες από τις 25 Οκτωβρίου – και το οποίο λέει ότι είναι «καθαρτικό» για τον ίδιο μετά από δεκαετίες που πέρασε ασχολούμενος με την επίθεση.

Ο Merrill είναι με τον σύζυγό του εδώ και 23 χρόνια και λέει ότι τώρα έχει βρει την πραγματική ευτυχία στη σχέση του και στη φροντίδα του σκύλου και της γάτας του.

Ο Gacy είναι ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία. Οι αρχές βρήκαν 26 σειρές λειψάνων κάτω από το σπίτι του Gacy το 1978. Οκτώ άγνωστα πτώματα εκταφιάστηκαν για ταυτοποίηση το 2011 και πέντε παραμένουν ανώνυμα.

Ο διεφθαρμένος Gacy ήταν παλαιότερα γνωστός ως ακρογωνιαίος λίθος της κοινότητάς του και εμφανιζόταν σε παιδικά νοσοκομεία και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ως Pogo the Clown ή Patches the Clown.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κατά συρροή δολοφόνος γεννήθηκε στο Σικάγο και ήταν παντρεμένος με την Marlynn Myers, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, από το 1964 έως το 1969.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.