ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τι έγραψε ο Μ.Πέρι για τον εθισμό του στην κεταμίνη -«Σαν να σε χτυπάνε με ένα τεράστιο φτυάρι χαράς στο κεφάλι» 

Ο ηθοποιός είχε αρχίζει να εθίζεται στην κεταμίνη καθώς είχε σιγά σιγά εξοικειωνόταν με τις παραισθησιογόνες επιδράσεις της

Τι έγραψε ο Μ.Πέρι για τον εθισμό του στην κεταμίνη -«Σαν να σε χτυπάνε με ένα τεράστιο φτυάρι χαράς στο κεφάλι» 

Ένα χρόνο πριν φύγει από τη ζωή, ο Μάθιου Πέρι περιέγραψε την εμπειρία του με την κεταμίνη στα απομνημονεύματά του το 2022, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing».

Ο αείμνηστος σταρ του δημοφιλούς σειράς «Friends», ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία με κεταμίνη λόγω της κατάθλιψης από την οποία υπέφερε, περιέγραψε το αναισθητικό στο βιβλίο του, λέγοντας ότι το φάρμακο ήταν σαν να «σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας».

«Η κεταμίνη ήταν σαν μια γιγάντια εκπνοή. Με έφερναν σε ένα δωμάτιο, με καθίζανε, μου έβαζαν ακουστικά για να ακούω μουσική, μου έδεναν τα μάτια και έβαζαν έναν ορό», έγραψε ο Πέρι.

Ο ηθοποιός είχε αρχίζει να εθίζεται στην κεταμίνη καθώς είχε σιγά σιγά εξοικειωνόταν με τις παραισθησιογόνες επιδράσεις της. «[Έχει] το όνομά μου γραμμένο παντού – θα μπορούσαν κάλλιστα να την ονομάσουν “Μάτι”», έγραψε, προσθέτοντας ότι συχνά «αποσυντονίζονταν» και «έβλεπε πράγματα».

«Ήμουν σε θεραπεία τόσο καιρό που δεν με τρόμαξε καν αυτό. Ω, υπάρχει ένα άλογο εκεί; Ωραία — μπορεί όντως να υπάρχει», συνέχισε. «Καθώς η μουσική έπαιζε και το K έτρεχε μέσα μου, όλα αφορούσαν το εγώ και τον θάνατο του εγώ».

Ο Πέρι αναφέρθηκε και στο πώς ένιωθε όταν οι γιατροί του χορηγούσαν έναν συνδυασμό αγχολυτικής αγωγής και κεταμίνης κατά τη διάρκεια των ωριαίων θεραπευτικών συνεδριών του. «Συχνά νόμιζα ότι πέθαινα εκείνη την ώρα. “Ω”, σκέφτηκα, “αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνεις», ανέφερε στο βιβλίο του.

Ο θάνατος του Πέρι από την κεταμίνη και ο ρόλος του βοηθού του

Ο Πέρι πέθανε από «οξείες επιπτώσεις της χρήσης κεταμίνης» που οδήγησαν στον πνιγμό του στις 28 Οκτωβρίου 2023. Αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο επί χρόνια βοηθός του, Kenneth “Kenny” Iwamasa, ήταν το άτομο που χορήγησε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης που τον σκότωσε.

Ο Iwamasa «παραδέχτηκε ότι έκανε επανειλημμένα ένεση κεταμίνης στον Πέρι χωρίς ιατρική εκπαίδευση» και έκανε «πολλαπλές ενέσεις» την ημέρα του θανάτου του ηθοποιού, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις 7 Αυγούστου, ο πρώην βοηθός ομολόγησε την ενοχή του. Κατηγορείται ότι συνωμότησε για τη διανομή κεταμίνης που προκάλεσε τον θάνατο του Πέρι και αντιμετωπίζει 15 χρόνια φυλάκιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί, για τον θάνατο του Πέρι καθώς αποκαλύφθηκε κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών στο Χόλιγουντ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.