ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Δείτε γιατί δεν πρέπει να πιέζετε τα μπιφτέκια όταν τα ψήνετε

Πότε να αλατίσετε τα μπιφτέκια για το μπάρμπεκιου

Δείτε γιατί δεν πρέπει να πιέζετε τα μπιφτέκια όταν τα ψήνετε

Όσο ζεσταίνει ο καιρός, ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που προτιμούν το ψήσιμο στην ψησταριά, στην αυλή ή ακόμη και στο μπαλκόνι.

Είτε είστε πουριτανοί, λοιπόν, και φτιάχνετε τα μπιφτέκια σας μόνο με μοσχαρίσιο κιμά και μερικά καρυκεύματα, είτε σας αρέσει να προσθέτετε έξτρα υλικά όπως αυγά και ψίχουλα ψωμιού, ή ακόμα και λίγη κόκα κόλα, θυμηθείτε να μην ανακατεύετε πολύ το κρέας σας, να χρησιμοποιείτε βρεγμένα χέρια για να σχηματίσετε τα μπιφτέκια και να προσθέτετε ένα βαθούλωμα στο κέντρο των μπιφτεκιών σας ώστε να διατηρούν το σχήμα τους.

Πότε να αλατίσετε τα μπιφτέκια για το μπάρμπεκιου

Μην αλατίσετε τα μπιφτέκια σας ακόμα, καθώς η καλύτερη στιγμή για να αλατίσετε τα μπιφτέκια σας είναι λίγο πριν τα βάλετε στη σχάρα.

Μόλις η σχάρα σας είναι αρκετά καυτή, τοποθετείτε τα μπιφτέκια σας και ακούτε ένα ικανοποιητικό τσιτσίρισμα.

Περιμένετε και καθώς περιμένετε, μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να πιέσετε τα μπιφτέκια με τη σπάτουλα σας, αλλά ό,τι κι αν κάνετε, μην ενδώσετε σε αυτόν τον πειρασμό!

Μην πιέζετε τα μπιφτέκια σας αν θέλετε ζουμερά και νόστιμα μπιφτέκια

Ίσως νομίζετε ότι πιέζοντας τα μπιφτέκια σας με τη σπάτουλα θα τα κάνετε να ψηθούν πιο γρήγορα ή θα τους προσθέσετε τα τέλεια σημάδια στη σχάρα. Δεν κάνει τίποτα από τα δύο, σύμφωνα με το The Kitchn.

Ακόμη χειρότερα, αυτό που πραγματικά κάνετε είναι να πιέζετε όλους τους νόστιμους χυμούς και τις γεύσεις από το μπιφτέκι σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα κακό αν χρησιμοποιείτε κάρβουνα, καθώς οι χυμοί που στάζουν στα κάρβουνα όχι μόνο θα προκαλέσουν φλόγα, αλλά θα προσθέσουν και μια γεύση άνθρακα στα μπιφτέκια σας.

Πιέζοντας προς τα κάτω τα μπιφτέκια σας είναι, επίσης, πιο πιθανό να κολλήσουν στη σχάρα καθιστώντας δύσκολο το γύρισμα του μπιφτεκιού -το οποίο πρέπει να κάνετε μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος για καλύτερα αποτελέσματα.

Έτσι, ανάλογα με το πόσο καλοψημένα σας αρέσουν τα μπιφτέκια σας, κάντε υπομονή για αυτά τα δύο έως πέντε λεπτά ανά πλευρά (ή χρησιμοποιήστε θερμόμετρο κρέατος αν δεν είστε σίγουροι), γυρίστε τα μία φορά και αφήστε τα μπιφτέκια ήσυχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αποτέλεσμα θα είναι ζουμερά μπιφτέκια γεμάτα γεύση που αξίζει να περιμένετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.