Η αρχή του Οκτωβρίου σηματοδοτεί τον πρώτο πλήρη μήνα του φθινοπώρου, μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα.

">

Αλλά το TikTok προτείνει μια νέα νοοτροπία εν μέσω της έναρξης του φθινοπωρινού μήνα.

Πολλοί χρήστες σε όλη την πλατφόρμα μιλούν όλο και περισσότερο για τη «θεωρία του Οκτωβρίου» και τι σημαίνει αυτό για το υπόλοιπο του έτους.

Σύμφωνα με την Chloe Van Berkel, δημιουργό περιεχομένου με σχεδόν 70 χιλιάδες followers στο TikTok, ο Οκτώβριος είναι σχεδόν σαν την Πρωτοχρονιά.

Ο μήνας ξεκινάει την έναρξη του τέταρτου τριμήνου του έτους, με την Van Berkel να περιγράφει τον Οκτώβριο ως μια περίοδο περισυλλογής κατά την οποία οι άνθρωποι κοιτάζουν πίσω στη χρονιά τους για να δουν τι έχουν καταφέρει.

Η «εποχή των χειροπέδων»

Για ορισμένους ανθρώπους, η «θεωρία του Οκτωβρίου» λειτουργεί ως «συναγερμός» για να κάνουν ορισμένες αλλαγές πριν τελειώσει το έτος.

Μια TikToker με το όνομα Monica περιέγραψε τον μήνα ως μια εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι «αποφασίζουν ποια πράγματα πρέπει να τεθούν σε κίνηση», όπως η δέσμευση για μια νέα σχέση ή η έναρξη μιας νέας εργασίας.

«Είναι σχεδόν σαν αυτό το σπρώξιμο όταν βρίσκεσαι στην άκρη του γκρεμού για να κάνεις το άλμα», είπε.

Η Van Berkel επεσήμανε πόσο γρήγοροι τείνουν να φαίνονται οι τελευταίοι μήνες του έτους, καθώς η περίοδος των διακοπών αρχίζει με τις Απόκριες και σταματά ξαφνικά μετά την Πρωτοχρονιά.

https://www.tiktok.com/@sevalier6/photo/7393832302440189216?is_from_webapp=1&sender_device=pc

«Αυτή θα είναι η εποχή που οι άνθρωποι θα κάνουν πολλές μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους, θα πάρουν πολλές σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους», είπε στο βίντεό της.

Επιπλέον, ο Οκτώβριος σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των «χειροπέδων» – μια εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι προσπαθούν να συνάψουν σχέσεις πριν από τους κρύους χειμερινούς μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η «εποχή των χειροπέδων» περιγράφει την περίοδο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και των χειμερινών μηνών, όταν οι εργένηδες βρίσκουν τον εαυτό τους να επιδιώκει να «δεθεί» με μια σοβαρή σχέση ή απλώς με μια βραχυπρόθεσμη σχέση.