Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να τοποθετούμε σχεδόν όλα μας τα τρόφιμα στο ψυγείο, θεωρώντας πως αποτελεί ένα χώρο αποθήκευσης όλων των τροφών, ανεξαιρέτως. Έτσι, είμαστε σίγουροι πως η διάρκεια ζωής τους θα είναι μεγαλύτερη και πως δεν θα βρεθούν στα σκουπίδια, σε περίπτωση που καθυστερήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.
Επομένως, σπεύδουμε να βάλουμε αμέσως κάθε τροφή που βγάζομε από τη συσκευασία της στο ψυγείο. Άλλωστε η ένδειξη ότι κάποια τροφή πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο αφότου ανοιχτεί βρίσκεται σε πάρα πολλά προϊόντα. Ως εκ τούτου, πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να το κάνουν με όλες τις τροφές.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικές τροφές οι οποίες δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στην ψύξη, διότι όχι μόνο δεν παρατείνεται τη ζωή τους, αλλά αντιθέτως αλλοιώνεται η ποιότητα, η υφή και η γεύση τους. Σε μερικές δε περιπτώσεις, η ψύξη επιταχύνει και την δημιουργία μούχλας.
Έτσι αν τα προϊόντα που ακολουθούν παρακάτω τα έχετε στο ψυγείο… καλό θα ήταν να βγάλετε αμέσως:
1. Ντομάτες
2. Βασιλικός
3. Πατάτες
4. Σκόρδο
5. Κρεμμύδια
6. Αβοκάντο
7. Ελαιόλαδο
8. Ψωμί
9. Καφές
10. Μέλι
11. Πορτοκάλια, Λεμόνια και Lime
12. Πίκλες
13. Βότανα
14. Σάλτσες για σαλάτες
15. Κέτσαπ
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.