ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Να πούμε «Ευτυχές το Νέο Έτος» τώρα που πέρασαν τα Χριστούγεννα; Εμείς θα το πούμε, αλλά θα είναι «Ευτυχές» για το 90% των πολιτών;
prodeals

Ομελέτα χωρίς αυγά; – Κι όμως γίνεται – Δείτε πως να την φτιάξετε

Ομελέτα χωρίς αυγά; – Κι όμως γίνεται – Δείτε πως να την φτιάξετε

Η ομελέτα χωρίς αυγά, είναι η καλύτερη συνταγή για κυριακάτικο brunch, εν μέσω Σαρακοστής και όχι μόνο! Πρόκειται για την πιο εύκολη και συγχρόνως πρωτότυπη και γευστική ομελέτα που έχετε δοκιμάσει.

Η διαδικασία για να φτιάξετε την ομελέτα χωρίς αυγά δεν διαφέρει από εκείνη της κλασικής ομελέτας. Και επειδή σίγουρα, σας έχουμε εξάψει την περιέργεια, ας δούμε τι θα χρειαστείτε για την ομελέτα σας:

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ ταχίνι
  • 200ml νερό
  • λαχανικά της αρεσκείας σου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • λίγο μαϊντανό

Εξαιρετικά ταιριάζουν στην ομελέτα πιπεριές ψιλοκομμένες, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και φουντίτσες από μπρόκολο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ό,τι λαχανικό θέλετε χωρίς απολύτως κανέναν περιορισμό.

Επί το έργον:

Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και τσιγαρίστε τα ελαφρώς στο τηγάνι. Μόλις τσιγαριστούν, αφήστε τα να «ξεκουραστούν» σε ένα πιάτο.

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το χυλό για την ομελέτα. Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το ταχίνι, το νερό, το baking powder και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει ένας χυλός, περίπου όμοιος με εκείνον που φτιάχνουμε στις κρέπες.

Έπειτα προσθέτουμε και τα λαχανικά και ανακατεύουμε το μείγμα μας. Το ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε κανονικά, όπως και την κλασική ομελέτα. Η ομελέτα χωρίς αυγά είναι πανέτοιμη! Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα και καλή σας όρεξη!

Bonus Tips:

Αν σ’ αρέσει να πειραματίζεσαι μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις και την παρακάτω συνταγή:

  • 1/3 φλ. ρεβυθαύλερο
  • 1 κ.σ διατροφική μαγιά
  • 1/4 κ.γ baking powder
  • 1/3 φλ. και λίγο παραπάνω γάλα σόγιας
  • λαχανικά της αρεσκείας σου
  • λάδι για το τηγάνι

Η διαδικασία είναι η ίδια. Τσιγαρίζεις τα λαχανικά, παράλληλα ανακατεύεις ρεβυθαύλερο, μαγιά, baking powder και γάλα σόγιας σε χυλό. Το ρίχνεις πάνω από τα λαχανικά σου και ψήνεις την ομελέτα σου! Όποια συνταγή και να διαλέξεις, θα εκπλαγείς από τη νοστιμιά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.