Εκτός από τη διαφορά στο χρώμα του φτερώματος, υπάρχει και διαφορά που σχετίζεται με την ηλικία της κότας. Οι νεαρές κότες παράγουν λευκά αυγά ή καφέ αυγά με παχύτερο κέλυφος, ενώ οι μεγαλύτερες κότες παράγουν αυγά με ελαφρώς λεπτότερο κέλυφος.

Μια άλλη αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των κύριων τύπων αυγών θα ήταν τα μεγέθη.

Με αυτή την έννοια μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι τα καφέ αυγά είναι μεγαλύτερα από τα λευκά.

Αυτή η διαφορά στην εμφάνιση οδηγεί και στη διακύμανση των τιμών. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι τα καστανά αυγά είναι ακόμη πιο υγιεινά, καθώς είναι μεγαλύτερα και ακριβότερα.

Επιπλέον, το κόστος είναι υψηλότερο επειδή τα κοτόπουλα με σκούρο φτέρωμα χρειάζονται περισσότερη τροφή.

Είναι προφανές ότι οι κότες που απολαμβάνουν τον χώρο και την ελευθερία είναι πιο χαρούμενες και στο τέλος μπορούν να φτιάξουν και αυγά που βρίσκουμε πιο νόστιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!