Η πατάτα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα τρόφιμα παγκοσμίως. Θεωρείται ανθεκτικό λαχανικό και διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ντουλάπι ή στο καλάθι.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι πως οι πατάτες που αγοράζουμε από το super market δεν είναι φρέσκιες κι έχουν περάσει από πολλές διαδρομές και πολλά ψυγεία μέχρι να καταλήξουν στην κουζίνα μας. Σαν αποτέλεσμα χαλάνε πολύ γρήγορα και έτσι εμείς πετάμε αδίκως το προϊόν χωρίς να προλάβουμε να το αξιοποιήσουμε.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μερικά εύκολα και αποτελεσματικά μυστικά για να αποθηκεύσουμε σωστά τις πατάτες και να τις διατηρήσουμε αναλλοίωτες για περισσότερο από δύο μήνες.

Το no1 tip είναι να τοποθετήσουμε τις πατάτες σε πάνινες ή χάρτινες ή σακούλες και να τις βάλουμε σε ένα ντουλάπι μακριά από τον ήλιο. Οι πλαστικές σακούλες δεν είναι καλή επιλογή αφού οι πατάτες δεν θα «αναπνέουν» και θα χαλάσουν άμεσα.

Μην επιχειρήσεις να φυλάξεις τις πατάτες στο ψυγείο γιατί το φως και η υγρασία του θα τις χαλάσουν σε χρόνο Dt. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να τις διατηρήσεις σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό μέρος. Όταν οι πατάτες εκτίθενται στο ηλιακό φως, παράγεται μια τοξική ένωση που ονομάζεται σολανίνη.

Extra tip: Μην βάζεις ποτέ τις πατάτες δίπλα στα κρεμμύδια αν δεν θες να χαλάσουν. Τα κρεμμύδια είναι περισσότερο υγρά από τις πατάτες και ανήκουν στα λαχανικά που εκπέμπουν αιθυλένιο το οποίο επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης και επομένως κάνει τις πατάτες να σαπίζουν ποιο γρήγορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV