Πολύς κόσμος δυσανασχετεί στο άκουσμα της λέξης «υγιεινό» ταυτίζοντάς την με τη λέξη «άνοστο». Και σε γενικές γραμμές, κάτι τέτοιο ισχύει. Όχι όμως στην περίπτωση του σάντουιτς που σας προτείνουμε.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη νόστιμη και αρωματική ιταλική σαλάτα καπρέζε (ντομάτα, μοτσαρέλα, πέστο), εγκλωβισμένη σε δύο μανιτάρια πορτομπέλο. Πρόκειται για ένα χορτοφαγικό σάντουιτς (και χωρίς γλουτένη) που θα το απολαύσει ακόμη και ο μεγαλύτερος λάτρης του κρέατος.

Τα Υλικά

4 ισομεγέθη μανιτάρια πορτομπέλο

1 ώριμη ντομάτα

1 μοτσαρέλα

πέστο

αλάτι, πιπέρι

φύλλα βασιλικού

Η Εκτέλεση

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε προσεκτικά το πόδι και με ένα κουταλάκι τις μαύρες πτυχώσεις που έχουν στο εσωτερικό τους.

Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες, όπως και τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε τα μανιτάρια στο μπάρμπεκιου ή σε σχαροτήγανο (αναγκαστικά θα τα ψήσουμε ανά δύο), αφού τα αλείψουμε με λίγο λάδι. Ξεκινάμε στην αρχή από την εξωτερική τους πλευρά και μετά τα γυρίζουμε. Μόλις σχηματιστούν οι ραβδώσεις της σχάρας ή του σχαροτήγανουν είναι έτοιμα.

Βγάζουμε τα δύο από το σκεύος και μοιράζουμε στα δύο από αυτά τις ροδέλες ντομάτας και μοτσαρέλας, από μια κουταλιά του γλυκού πέστο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το σχαροτήγανο με ένα καπάκι κατσαρόλας, όπως και το bbq, εφόσον έχει καπάκι. Σε αντίθετη περίπτωση καλύπτουμε τα μανιτάρια με ένα μαγάλο καπάκι κατσαρόλας ή και με μια κατσαρόλα.

Μόλις λιώσει η μοτσαρέλα, προσθέτουμε φυλλαράκια βασιλικού (σύμφωνα με τα γούστα μας), από ένα «φιλέτο» λάδι στο καθένα και τα σκεπάζουμε με τα άλλα δύο μανιτάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!