Το γλυκό «νεγράκι» παλαιότερα μπορούσες να το πετύχεις μόνο σε ένα ζαχαροπλαστείο. Σε εκείνο που γεννήθηκε η συνταγή.
Η προέλευση της λέξης μπορεί να κάνει το μυαλό μας να πηγαίνει κάπου συγκεκριμένα. Αλλά αν σκεφτόσασταν αυτό τόσον καιρό, πέσατε έξω. Ο Τάσος Κοιτίδης που «έφυγε» από τη ζωή το 1997, είχε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο, ενώ γεννήθηκε στην Άνω Νέα Σμύρνη. Το 1955 πουλούσε στον κινηματογράφο «Αριάν» της Γλυφάδας σάμαλι, κοκ και τυρόπιτες κουρού. Λίγι αργότερα άνοιξε το δικό του μαγαζί στη Γλυφάδα.
Το ζαχαροπλαστείο του πήρε το όνομα του, το γνωστό σε όλους ζαχαροπλαστείο της Γλυφάδας «Τάσος», απ’ όπου έχουν περάσει πολιτικοί και πολοί διάσημοι για να τιμήσουν τις συνταγές του.
Μια από αυτές ήταν το «νεγράκι», το οποίο έφτιαξε ο ίδιος βάζοντας σοκολάτα μέσα, αντί για κρέμα όπως στο κοκ. Και το όνομασε έτσι γιατί ήταν φανατικός φίλος του Πανιωνίου. Όταν το έφτιαξε λοιπόν, στον Πανιώνιο αγωνιζόταν ο αμυντικός Κώστας Νέγρης. Ο τελευταίος σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα κυπέλλου σκόραρε ένα αποφασιστικό γκολ και την επόμενη ημέρα, το γλυκό πήρε το όνομά του από τον Κώστα Νέγρη.
Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και πολλοί τραγουδιστές μετά τα μπουζούκια, πήγαινανα για να φάνε τα γλυκά του και την διάσημη τυρόπιτα κουρού του. Σήμερα, ο γιος του Τάσου, συνεχίζει την παράδοση του ζαχαροπλαστείου με την ίδια ποιότητα.