Σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, την τιμητική της είχε η σκορδαλιά η οποία συνοδεύει τον μπακαλιάρο. Ωστόσο, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, είναι η έντονη μυρωδιά του σκόρδου, με αποτέλεσμα να αναζητούμε τρόπους για να την… εξουδετερώσουμε.
Ο λόγος που το σκόρδο αφήνει αυτή την έντονη οσμή είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε θείο, που απελευθερώνεται στο αίμα μετά την πέψη.
Μέσω της κυκλοφορίας του αίματος, τα μικροσωματίδια θείου μεταφέρονται στους πνεύμονες και έτσι προκύπτει η μυρωδιά στην αναπνοή.
Όμως υπάρχει τρόπος να εξουδετερώσετε αυτή την έντονη οσμή καταναλώνοντας άλλες τροφές.
Για να μην μυρίζει η αναπνοή σας σκόρδο δοκιμάστε να φάτε:
- Μαρούλι
- Ραδίκι
- Πατάτα
- Μήλο
- Μαϊντανό
- Μέντα
- Βασιλικό
- Δυόσμο
- Μανιτάρια
- Γάλα
Οι παραπάνω τροφές περιέχουν φαινόλες, που εξουδετερώνουν τα μικροσωματίδια θείου που περιλαμβάνονται στο σκόρδο. Καλό θα είναι να καταναλώνονται ωμές και όχι μαγειρεμένες. Επίσης μπορείτε να κάνετε πλύσεις με στοματικό διάλυμα.
Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εξουδετέρωσης των θειούχων ενώσεων είναι η χρήση στοματικού διαλύματος με διοξείδιο του χλωρίου ή ψευδάργυρο.
Πώς φεύγει η μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια
Η μυρωδιά του σκόρδου δεν μένει μόνο στην αναπνοή μας αλλά και στα χέρια μας.
Για να την εξουδετερώσετε θα χρειαστείτε λίγο νερό, σαπούνι και κάποιο σκεύος ή εργαλείο φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι (ένα κουτάλι, ένα μπολ, ένα κατσαρολάκι κ.λπ.).
Τρίβετε τα χέρια σας και από τις δύο μεριές πάνω στο ατσάλινο τοίχωμα, την ώρα που τα πλένετε. Λόγω της σύνθεσης των δύο στοιχείων, μεγάλο μέρος της μυρωδιάς του σκόρδου μεταφέρεται από τα χέρια σας στο ατσάλι, που την απορροφά.