ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Έμειναν με το «στόμα ανοιχτό» όταν το είδαν: Ντοκιμαντέρ αποκάλυψε πως φτιάχνονται τα λουκάνικα για τους vegan (βίντεο)

Το εργοστάσιο παράγει καθημερινά πάνω από 600 λουκάνικα χρησιμοποιώντας υφή φυτικής πρωτεΐνης και ειδικά αναπτυγμένες γεύσεις

Έμειναν με το «στόμα ανοιχτό» όταν το είδαν: Ντοκιμαντέρ αποκάλυψε πως φτιάχνονται τα λουκάνικα για τους vegan (βίντεο)

Με το «στόμα ανοιχτό» έμειναν οι θεατές του «Supermarkets Unwrapped: The Vegan Aisle», καθώς έμαθαν για τις διαδικασίες παραγωγής πίσω από τα χορτοφαγικά λουκάνικα και άλλα φυτικά προϊόντα.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από το Channel 4, είχε ως στόχο να διερευνήσει την αυξανόμενη τάση της χορτοφαγικής διατροφής και τη διαθεσιμότητα των φυτικών επιλογών στα mainstream σούπερ μάρκετ.

Σε ένα τμήμα της εκπομπής ο John Whaite επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο λουκάνικων για να παρακολουθήσει την παραγωγή χορτοφαγικών λουκάνικων.

Το εργοστάσιο παράγει καθημερινά πάνω από 600 λουκάνικα χρησιμοποιώντας υφή φυτικής πρωτεΐνης και ειδικά αναπτυγμένες γεύσεις για να μιμηθεί τη γεύση των χοιρινών λουκάνικων.

Για τη δημιουργία του περιβλήματος των λουκάνικων, ένα τζελ αλγινικού που παρασκευάζεται από φύκια συνδυάζεται με ένα ζελατινώδες διάλυμα και περνά μέσα από μια κουρτίνα χλωριούχου ασβεστίου. Το δέρμα που προκύπτει στη συνέχεια κόβεται και τα λουκάνικα είναι έτοιμα για συσκευασία.

Ένα άλλο τμήμα παρουσίαζε την Helen Lawal να επισκέπτεται την κουζίνα ανάπτυξης στην Tesco, όπου συνάντησε τη Faye Hasnip, τη Διευθύντρια Ανάπτυξης Προϊόντων.

Η Faye εξήγησε ότι η ζήτηση για προϊόντα φυτικής προέλευσης αυξάνεται και οι πελάτες αναζητούν επιλογές που εξυμνούν τα λαχανικά.

Η κουζίνα ανάπτυξης στην Tesco επικεντρώνεται στη δημιουργία μπιφτεκιών με βάση τα φυτά που μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα με κρέας.

Με τη βοήθεια της επιστήμης των τροφίμων, οι προγραμματιστές τροφίμων έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μπιφτέκια χωρίς κρέας που μιμούνται τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση του πραγματικού κρέατος.

Ενώ το ντοκιμαντέρ είχε ως στόχο να ρίξει φως στην αυξανόμενη δημοτικότητα του βιγκανισμού και στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι μάρκες τροφίμων για να ικανοποιήσουν τις φυτικές δίαιτες, πολλοί θεατές εξέφρασαν την ενόχληση τους με το θέαμα που αντίκρισαν.

Ορισμένοι θεατές θεώρησαν ότι οι διαδικασίες και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία λουκάνικων για χορτοφάγους και άλλων προϊόντων φυτικής προέλευσης ήταν απωθητικά.

Εξέφρασαν την προτίμησή τους να καταναλώνουν ολόκληρες, φυσικές φυτικές τροφές αντί για συνθετικές εναλλακτικές λύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.