Το χειρότερο σημείο, για να αποθηκεύσουμε τα μπουκάλια εμφιαλωμένου κρασιού, είναι στον πάγκο της κουζίνας.
Γιατί αυτό το σημείο δεν είναι κατάλληλο; Για πολλούς λόγους: ένας από αυτούς είναι ότι έχει πολύ φως στον χώρο και ένας δεύτερος ότι οι θερμοκρασίες εκεί μεταβάλλονται διαρκώς, εξαιτίας της ζέστης από τον φούρνο ή τα μάτια της κουζίνας.
Παρόλα αυτά πολλές εταιρείες κυκλοφορούν στην αγορά μικρές προθήκες για μπουκάλια που προορίζονται για την κουζίνα μας. Κακώς.
Οι εχθροί ενός καλού κρασιού είναι το φως, η υψηλή θερμοκρασία και οι μεταβολές στη θερμοκρασία, που όλα αυτά ισχύουν για την κουζίνα μας ως χώρο.
Η θερμοκρασία προκαλεί ένα σωρό προβλήματα στο κρασί. Κρασιά σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 24 με 27ºC δεν θα έχουν την καλύτερη γεύση.
Τώρα πόσος καιρός απαιτείται για να αλλοιωθεί η γεύση του εξαρτάται από το είδος του κρασιού. Θερμοκρασίες άνω των 27ºC δεν είναι καθόλου ιδανικές για τη συντήρησή του, οπότε αν ξεχάσετε τα κρασιά στον πάγκο ενώ μαγειρεύετε για κάποιο τραπέζι, υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείτε καν να τα σερβίρετε, ειδικά αν ετοιμάζετε πολλά πράγματα και έχουν ανέβει για τα καλά οι θερμοκρασίες στην κουζίνα σας.
Μπορεί να μην έχουμε όλοι ένα κελάρι, που είναι το ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσουμε τα κρασιά μας, ωστόσο όποιος χώρος είναι μακριά από φως και υψηλές θερμοκρασίες, τότε είναι κατάλληλος.
Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι μια ντουλάπα, ένα υπόγειο ή ένα κουτί, όχι στην κουζίνα αλλά σε άλλο μέρος του σπιτιού, όπως το σαλόνι ή ακόμα και το υπνοδωμάτιό μας, αν υπάρχει αρκετός χώρος.
Το βασικό που θα πρέπει να έχουμε επίσης υπόψη είναι ότι δεν πρέπει να φυλάμε διαρκώς τα κρασιά που αγοράζουμε ή μας κάνουν δώρο για μια εξαιρετική περίσταση. Καλό είναι να τα καταναλώνουμε πριν προλάβουν να χαλάσουν ή να οξειδωθούν.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.