Η γαλοπούλα έχει μια ξεχωριστή θέση στο γιορτινό τραπέζι, ειδικά για όσους αποφεύγουν το χοιρινό ή το αρνί.
Σε αντίθεση με άλλα κρέατα, η γαλοπούλα θέλει σωστό ψήσιμο προκειμένου να μη στεγνώσει και να παραμείνει ζουμερή.
Το κόλπο για να ψηθεί σωστά η γαλοπούλα
Μια νύχτα σε άλμη θα κάνει την γαλοπούλα σας ζουμερή και γευστική. Η αναλογία για μια μέτρια γαλοπούλα είναι 10% αλάτι σε 1 λίτρο νερό. Η αντικατάσταση μέρους του αλατιού με ζάχαρη και η προσθήκη αρωματικών μπαχαρικών είναι προαιρετική.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Βρετανό σεφ Tommy Banks, ο καλύτερος τρόπος για να μη στεγνώσει η γαλοπούλα στο ψήσιμο είναι να μαγειρέψετε το στήθος και τους μηρούς χωριστά.
Κι αυτό γιατί το μπούτι χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψησίματος σε σχέση με το στήθος.
«Μόλις είναι έτοιμο το στήθος, κόψτε τα πόδια και τοποθετήστε τα στον φούρνο μέχρι να ψηθούν καλά. Με τον τρόπο αυτό έχετε μια καλοψημένη γαλοπούλα και μάλιστα χωρίς να σφίξει το στήθος», εξηγεί ο Tommy Banks.
Extra συμβουλές για το ψήσιμο της γαλοπούλας
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.