Τι θα σας ερχόταν στο μυαλό, αν κάποιος σας έλεγε πως το ακριβότερο μπέργκερ κοστίζει… 5.000 ευρώ;
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Η ιδέα για το ακριβότερο χάμπουργκερ του κόσμου, ανήκει στον σεφ Robbert Jan De Veen, ο οποίος δημιούργησε για πρώτη φορά το «The Golden Boy» το 2021, πριν το προσθέσει στο μενού του εστιατορίου The Daltons στο Voorthuizen της Ολλανδίας.
Ο αυτοαποκαλούμενος «βασιλιάς των χάμπουργκερ» είχε ως στόχο να δημιουργήσει ένα «θαύμα της μαγειρικής», τυλίγοντας το χάμπουργκερ με φύλλα χρυσού και γαρνίροντάς το με χαβιάρι.
Για να δικαιολογήσει την τσουχτερή τιμή, ο Robbert εξασφάλισε ότι το μπιφτέκι ήταν πλούσιο σε γεύση, χρησιμοποιώντας ένα ψωμάκι φτιαγμένο με σαμπάνια Dom Pérignon.
Το ψωμί είναι ελαφρώς καβουρδισμένο για να γίνει τραγανό, ενώ παραμένει μαλακό, και είναι επικαλυμμένο με βρώσιμο φύλλο χρυσού.
Στο εσωτερικό του μπιφτεκιού, ο Robbert συμπεριέλαβε μια πολυτελή σειρά από συστατικά: ένα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι wagyu, ζουμερό βασιλικό καβούρι και χαβιάρι.
Το εστιατόριο προσθέτει επίσης δαχτυλίδια κρεμμυδιού χτυπημένα σε Dom Pérignon. Σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες, η γεύση του The Golden Boy περιγράφεται ως «γλυκιά, ξινή, αλμυρή και πικρή», υποσχόμενη μια ευχάριστη αλμυρή γεύση.
Η τιμή που προκαλεί… ζαλάδα
Ωστόσο, το χάμπουργκερ κοστίζει 5.000 ευρώ, τιμή που σοκάρει τους πελάτες, πολλοί από τους οποίους δεν είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν αυτό το ποσό.
Και μπορεί το εν λόγω μπέργκερ να έφτασε έως τα ρεκόρ Γκίνες, ωστόσο δεν δείχνει να εντυπωσιάζει τους χρήστες των social media, οι οποίοι… είχαν διάφορα -κι όχι θετικά- να πουν για το εν λόγω μπέργκερ και κυρίως για την τιμή του.
@guinnessworldrecords Most expensive hamburger (single portion) 🍔✨ €5,000 (£4,295 / $5,967) by Robbert Jan De Veen at The Daltons 🇳🇱 The entire burger – named ‘The Golden Boy’ – was made completely from scratch and was a recipe developed by Robbert himself. For €5,000, he wanted to ensure the burger was excellent quality as well as tasty. The bun is lightly toasted but still soft inside and is made using Dom Pérignon champagne. The onion rings are champagne battered, the beef is juicy wagyu, with the addition of king crab and caviar. Another show-stopping element is the bun which is completely covered in gold leaf and when picked up, gives you golden fingers! Robbert describes the taste as sweet, sour, salty, bitter and umami. Robbert is very confident in his cooking skills as he makes hundreds of burgers every week. The only thing he was nervous about was potentially dropping the burger in front of the crowd of people (with many cameras) who came to view the attempt. He says he almost tripped on the day, but luckily the plate stayed in his hand! #burger #fastfood #hamburger #guinnessworldrecords ♬ original sound – Guinness World Records