Η μαγειρική είναι μια διαδικασία όπου μαθαίνεις συνεχώς καινούργια πράγματα και πειραματίζεσαι. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συνήθειες που δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις. Αλλά μπορείς να απαλλαγείς από αυτές. Όπως για παράδειγμα, να μην πετάμε τα τρόφιμα που θεωρούμε άχρηστα και δεν μπορούμε να καταναλώσουμε. Αλλά τελικά, υπάρχουν τρόποι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Τα παρακάτω τρία τρόφιμα, δεν πρέπει να τα πετάμε στα σκουπίδια όσο μαγειρεύουμε ή μετά…
Το νερό από τα μακαρόνια
Κι όμως είναι χρήσιμο. Πρόκειται για νερό που περιέχει άμυλο από τα ζυμαρικά και είναι αλατισμένο και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δέσει από μια απλή σάλτσα ντομάτας μέχρι και μια γαριδομακαρονάδα. Οπότε μην το χύσετε μετά το μαγείρεμα.
Ξύσμα από πορτοκάλια
Όταν κόβεις τα πορτοκάλια για να στύψεις τον χυμό, βγάλε πρώτα το ξύσμα και βάλτο στην κατάψυξη. Ύστερα με αυτό μπορείς να αρωματίσεις πολλά φαγητά, όπως κέικ, ριζότο, μπισκότα ή τσουρέκια. Το ίδιο μπορείς να κάνει με ξύσμα λεμονιού.
Περίβλημα παρμεζάνας
Δεν το τρως αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με άλλο τρόπο. Είναι ιδανικό για να αρωματίσεις τη σάλτσα ντομάτας ή ζωμούς λαχανικών. Οπότε κράτησε και χρησιμοποίησε το σε διάφορες συνταγές.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.