Με το καλοκαίρι προ των πυλών, ανεβαίνει η διάθεση για μια δροσερή σαλάτα, επομένως είναι μια πολύ καλή στιγμή για την πλατφόρμα Taste Atlas να μας δώσει τη λίστα με τις καλύτερες σαλάτες του κόσμου, στην κορυφή της οποίας είναι μια ελληνική.
Και όχι, τα πρωτεία στις «Εκατό κορυφαίες σαλάτες», όπως ονομάζεται η λίστα, δεν κρατά η χωριάτικη, όπως ίσως περιμένουμε, αλλά ο κρητικός ντάκος – στην παραδοσιακή εκδοχή του, με τη μυζήθρα, «αντί για τη φέτα με την οποία συνήθως σερβίρεται στα τουριστικά εστιατόρια» σύμφωνα με τον οδηγό.
Δεύτερη στην κατάταξη έρχεται μια πικάντικη σαλάτα από την Τυνησία που ονομάζεται Méchouia, από ψημμένα, χοντροκομμένα κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες και σκόρδο, με ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και κύμινο. «Συχνά συνοδεύεται από σφιχτά αυγά, ελιές ή τόνο» όπως εξηγεί ο οδηγός και σερβίρεται είτε σκέτη είτε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Πάντως ούτε οι οπαδοί της χωριάτικης σαλάτας (που διεθνώς αποκαλείται και ελληνική σαλάτα) θα απογοητευτούν, καθώς τη βρίσκουμε να ποζάρει στην τρίτη θέση της λίστας. «Όπως δείχνει το όνομά της, ήταν ένα πιάτο από την κουζίνα της υπαίθρου, στο οποίο οι αγρότες απλά έπαιρναν κάποια βασικά υλικά από το χωράφι και τα ανακάτευαν» γράφει ο οδηγός.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.