Η λαγάνα είναι η παραδοσιακή και αγαπημένη της Σαρακοστής και κυρίως της Καθαράς Δευτέρας.
Τις περισσότερες φορές δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο αλλά κάποιες ίσως παίρνουμε λίγο περισσότερο και έτσι μένει και την επόμενη μέρα.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε με αυτήν κάτι διαφορετικό μιας και έχει ξεχωριστή γεύση, υπάρχουν λύσεις…
1. Σαν φρυγανιά για πανάρισμα
Η γεύση που δίνει η λαγάνα όταν την τρίβεις και τη χρησιμοποιείς για πανάρισμα είναι άλλο πράγμα. Βάζεις μισή φλούδα λεμονιού στο μπλέντερ και όση λαγάνα θες και την κάνεις σαν τριμμένη φρυγανιά. Πανάρεις έπειτα ο,τι θες!
2. Σπιτικά κρουτόν
Κλασική και αγαπημένη λύση. Κόβετε σε κυβάκια τη λαγάνα, περιχύνετε με λάδι και μπαχαρικά. Ψήνετε στο φούρνο στις αντιστάσεις και έτοιμα τα σπιτικά κρουτόν.
3. Ζύμη για μπιφτέκια
Η γεύση θα απογειωθεί ειδικά αν σας έχει μείνει λαγάνα με ταχίνι. Χρησιμοποιήστε τη για να φτιάξετε μπιφτέκια, ακόμη και χορτοφαγικά λόγω νηστείας και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.