Πώς θα προστατεύσουμε τα τρόφιμα από τη ζέστη;
Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες διευκολύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων και άλλων βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα, οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των τροφίμων το καλοκαίρι;
Είτε συχνάζετε σε ερημικές παραλίες, είτε θέλετε να αποφύγετε τις καντίνες για λόγους κόστους και ποιότητας, οι παρακάτω συμβουλές μας θα σας προετοιμάσουν σωστά για να χαρείτε τη θάλασσα για πολλές ώρες χωρίς να πεινάσετε.
Οι πιο όμορφες παραλίες είναι συνήθως ερημικές με άγρια φυσική ομορφιά, μακριά από τον ανθρώπινο πολιτισμό. Βέβαια η μη ύπαρξη υποδομών συνεπάγεται εκτός του άπειρου κάλους και δυσκολία ικανοποίησης βασικών ανθρώπινων αναγκών.
Η μη ικανοποίηση δύο τέτοιων αναγκών εκδηλώνεται με δίψα και πείνα, που ειδικά τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού είναι πολύ δύσκολο να αγνοηθούν καθώς οι ανάγκες μας για ενυδάτωση και ενέργεια είναι μεγάλες.
Φυσικά υπάρχει λύση ώστε να περάσετε ατέλειωτες ώρες στην παραλία απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς να υποφέρετε.
Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή οργάνωση που ξεκινάει από τη στιγμή που θα σχεδιάσετε την εξόρμησή σας στην παραλία, μέχρι τη στιγμή της αναχώρησης.
Η σωστή οργάνωση περιλαμβάνει την έγκαιρη προμήθεια πρώτων υλών καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό συντήρησής τους.
Ακολουθεί ένας μίνι οδηγός επιβίωσης για πικ νικ στην παραλία.
Προσοχή! Να θυμάστε πως η κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ σε συνδυασμό με κολύμπι ενέχει μεγάλο κίνδυνο πνιγμού.
Θα πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ τους το χρονικό διάστημα των 3-5 ωρών, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η πέψη τους.
Απολαύστε λοιπόν την τροφή σας αφού έχετε χαρεί τη θάλασσα κι έπειτα αρκεστείτε στην όμορφη θέα της.
Τι είδους τρόφιμα να προτιμήσετε:
Τώρα που έχετε σχηματίσει μια εικόνα για το ποια τρόφιμα και ποτά θα ήταν καλό να πάρετε μαζί σας στην παραλία, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά και στον απαραίτητο εξοπλισμό αποθήκευσης, συντήρησής και μεταφοράς τους από την κουζίνα του σπιτιού σας, στην ακρογιαλιά!
Σκεύη για τρόφιμα:
Πλαστικό τάπερ που κλείνει αεροστεγώς με επίσης πλαστικό καπάκι.
Είναι ελαφρύ και ανθεκτικό. Μειονεκτεί στην διατήρηση χαμηλών θερμοκρασιών εξαιτίας του υλικού κατασκευής του που θερμαίνεται σχετικά εύκολα.
Γυάλινο τάπερ από άθραυστο γυαλί, με πλαστικό αεροστεγές καπάκι.
Ανθεκτικό, από υλικό που παγώνει εύκολα. Μειονεκτεί από άποψη βάρους καθώς το χοντρό γυαλί από το οποίο είναι κατασκευασμένο είναι αρκετά βαρύ από μόνο του.
Ισοθερμικό φαγητοδοχείο.
Μιας νέας γενιάς σκεύος ιδανικό για ασφαλή μεταφορά φαγητού εκτός ψυγείου. Κατασκευασμένο είτε από ανοξείδωτο ατσάλι είτε από ανθεκτικό πλαστικό. Διατηρεί τη θερμοκρασία του τροφίμου είτε αυτά είναι παγωμένα είτε ζεστά για περισσότερη ώρα. Αποτελεί ιδανικό σκεύος για να απολαμβάνετε, όπου κι αν βρεθείτε, την τροφή σας αναλλοίωτη.
Θήκη σάντουιτς, κατασκευασμένη είτε από ανθεκτικό πλαστικό είτε από ισοθερμικό πολυεστερικό υλικό.
Για να απαλλαγείτε από τα αλουμινόχαρτα και τις πλαστικές μεμβράνες, που εκτός από χρήμα, σπαταλούν και φυσικούς πόρους από τον πλανήτη μας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.