Κάθε χώρα ως γνωστόν έχει ορισμένα πιάτα-σήμα κατατεθέν που η δημοφιλία τους ξεπερνά πολλές τα σύνορα της χώρας. Γρήγορα σνακ που μπορούν να καταναλωθούν στο δρόμο ή πιο κλασικά πιάτα είναι σίγουρα αυτά που δεν πρέπει να αγνοήσει ο επισκέπτης, ανάλογα τη χώρα που ταξιδεύει.
Και επειδή ο κατάλογος είναι μακρύς, καλό θα είναι να κρατήσετε σημειώσεις για το μέλλον…
1. Αγγλία: Chips & cheese, τηγανητές πατάτες με τυρί και μπόλικο κέτσαπ.
2. Μεξικό: Tacos, με τη γέμιση της αρεσκείας σας αλλά συνοδεία μιας δροσερής margarita.
3. Ιταλία: Porchetta Sandwich, χοιρινό φιλέτο με μυρωδικά πάνω σε τραγανό ψωμάκι.
4. Γερμανία: Currywurst, λουκάνικα με κέτσαπ, μπόλικο κάρι και τηγανητές πατάτες. Η μπύρα είναι αυτονόητο συνοδευτικό.
5. Ιαπωνία: Okonomiyaki, αλμυρές τηγανίτες με λάχανο, αυγά, ψιλοκομμένη κοιλιά χοιρινού, χταπόδια, καλαμάρια, γαρίδες, ζυμαρικά και τυρί. Μπόλικο σάκε μετά για τη χώνεψη!
6. Ιρλανδία: Champ, πουρές πατάτας-πανδαισία: Τα κρεμμυδάκια και το αρωματικό βούτυρο σε μεγάλες ποσότητες!
7. Αργεντινή: Choripán, το hot dog της χώρας με πικάντικο λουκάνικο και ψωμί, μπόλικο τυρί και μυρωδικά.
8. Γαλλία: Κρέπες, με Nutella και μπανάνα, που είναι και η πιο δημοφιλής εκδοχή, αλλά και σε άλλες πολλές παραλλαγές.
9. Ταϊλάνδη: Hoy Tod, ή αλλιώς ομελέτα με μύδια για όσους δεν έχουν πρόβλημα πίεσης, γιατί είναι αρκετά αλμυρό.
10. Τσεχία: Smažený, τηγανητό σάντουιτς με τυρί μοτσαρέλα, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα. Απλό και λαχταριστό, σηκώνει αρκετά ποτήρια μπύρας.
11. Κίνα: Chuan’r, σουβλάκι μπάρμπεκιου με κρεατικά και λαχανικά σε ψημένο ψωμί ή σκέτο.
12. Ολλανδία: Vlaamse Frites, πατάτες τηγανητές με χοντρό θαλασσινό αλάτι.
13. Βραζιλία: Acaraje, σάντουιτς με καυτερές γαρίδες και να μην σταματά η… καϊπιρίνια!
14. Ινδία: Dahi Papdi Chaat, τηγανητά κομμάτια ζύμης σε γιαούρτι με κρεμμύδια, ρεβίθια και αρωματικά.
15. Καναδάς: Poutine, πατάτες με τυρί «πλημμυρισμένες» στη σάλτσα μπάρμπεκιου.
16. Ισπανία: Τάπας, η ποικιλία των γεύσεων πάνω στο ψωμί δεν έχει τέλος. Για την πληρωμή στο τέλος ο σερβιτόρος μετρά τις οδοντογλυφίδες!
17. Ιράν: Περσική pizza, λεπτό φύλλο με λαχανικά, κρεατικά και πολύ σκόρδο. Το μυστικό; Η καμένη επιφάνεια!